Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Πείτε «Οχι» στη χούντα του Μουσάραφ

Εκκληση στους Ελληνες βουλευτές να μη συνυπογράψουν συμφωνία «νομιμοποίησης» δολοφονιών, διώξεων κι «εξαφανίσεων»

Επιστολή όπου τους ζητά να μην προχωρήσουν στην κύρωση της Συμφωνίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με το δικτατορικό καθεστώς του Πακιστάν (για την «...καταπολέμηση του εγκλήματος, ιδιαίτερα της τρομοκρατίας...»), επέδωσε στους Ελληνες βουλευτές η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Χαρακτηρίζει δε την κατάθεση για κύρωση της παραπάνω Συμφωνίας παντελώς άστοχη και απαράδεκτη. Η συζήτηση στη Βουλή είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη, 22 Μάη.

Στο κείμενο, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» θυμίζει ότι στο Πακιστάν έχει επιβληθεί πραξικοπηματικά καθεστώς σκληρής στρατιωτικής δικτατορίας, που καταδυναστεύει βάναυσα τον πακιστανικό λαό, ποδοπατώντας τα θεμελιώδη δικαιώματά του. Οτι οι εξαφανίσεις αγωνιστών, οι δολοφονίες διαδηλωτών από κρατικές και παρακρατικές οργανώσεις, η άγρια καταστολή του λαϊκού κινήματος είναι καθημερινή πρακτική.

Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Ιφτιχάρ Μοχάμεντ Τσόουντρι απολύθηκε από τον ίδιο τον δικτάτορα Μουσάραφ και υφίσταται αφόρητους περιορισμούς και διωγμούς, επειδή αρνείται να καλύψει και καταγγέλλει τις εξαφανίσεις και δολοφονίες. Οτι πολύ πρόσφατα δολοφόνησαν τον αξιωματούχο του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Πακιστάν Σαγιέντ Χαμίντ Ραζά, καθώς και δεκάδες πολίτες που διαδήλωναν κατά της απόλυσης του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ή ότι αυτές τις μέρες πυροβολήθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Ισλαμαμπάντ, γιατί στηρίζει τον εν λόγω πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, καταγγέλλει τις εξαφανίσεις και δολοφονίες και καλεί το λαό του Πακιστάν να αγωνιστεί κατά της δικτατορίας. Αλλωστε, εδώ και δύο μήνες, σύσσωμος ο λαός του Πακιστάν διαδηλώνει κατά του Μουσάραφ, ζητά την παραίτησή του και δημοκρατία.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» επισημαίνει το γεγονός ότι αυτή η συμφωνία, που έμεινε υπογεγραμμένη στα συρτάρια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για δύο χρόνια, ήρθε για κύρωση στη Βουλή παραμονές της έκδοσης απόφασης από τον Αρειο Πάγο, επί του αιτήματος του Μουσάραφ για έκδοση στο Πακιστάν του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, Τσαβέντ Ασλάμ. Διευκρινίζει ότι ο Ασλάμ είναι ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση των απαγωγών των Πακιστανών από τις μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας και της Ελλάδας.

Τέλος, ζητά από τους βουλευτές να μην προχωρήσουν στην κύρωση της Συμφωνίας. Να ζητήσουν την απόσυρση ή έστω το πάγωμά της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλευρό των νομικών του Πακιστάν (2008-06-05 00:00:00.0)
Στο πλευρό του Τσάβετ Ασλάμ (2006-11-21 00:00:00.0)
Να μην εκδοθεί ο Τζαβέντ Ασλάμ (2006-11-16 00:00:00.0)
Καταγγελίες για αντίποινα (2006-06-23 00:00:00.0)
«Ταλιμπανοποίηση» (2005-08-06 00:00:00.0)
Η «τύχη» της Κοντούζ «καίει» το Ισλαμαμπάντ (2001-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ