Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποσχεσιολογίες

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ Η ΘΕΣΠΙΣΗ των «επιδομάτων πολυτέκνων» σε όσους έχουν τρία παιδιά, η επαναφορά των φοροαπαλλαγών με αποδείξεις και η παροχή «επιδόματος φτώχειας» είναι ...ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει ως προεκλογική παροχή η κυβέρνηση, τότε μάλλον «φτηνιάρικη» αποδεικνύεται.

Δεδομένο θεωρείται εκ των προτέρων ότι θα προσπαθήσουν να υφαρπάξουν με τέτοιες υποσχέσεις την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά μάλλον τον θεωρούν πολύ εύκολο θύμα.

Σε τελική ανάλυση, ψέματα λένε ούτως ή άλλως. Θα μπορούσαν να τα πουν κάπως πιο ...φουσκωμένα. Εκτός πια αν είναι τέτοιες οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει (και αυτοί και το ΠΑΣΟΚ) για τη μετεκλογική περίοδο, που δε διανοούνται ούτε ψεύτικες ελπίδες να θρέψουν.

Οσο για το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση που είναι, βάζει και λίγο από «όραμα» στις υποσχέσεις. Ετσι είχαμε χτες τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει πως αν τον βγάλουμε πρωθυπουργό θα ...«μεγαλουργήσει».

Εχουμε την αίσθηση, πάντως, ότι περισσότερο τον απασχολεί πως αν δε βγει πρωθυπουργός, θα «μεγαλουργούν» μέσα στο κόμμα του ο Βενιζέλος και η Διαμαντοπούλου. ΄Η όποιος άλλος προκύψει.

Εν ολίγοις - όπως διαφαίνεται - για μια ακόμη φορά ο δικομματισμός θέλει να διαλέξουμε ανάμεσα στον «λιγότερο κλέφτη» και σε αυτόν που παρέχει τα ...περισσότερα ψίχουλα. Τα γνωστά, δηλαδή.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ λέμε: Η κυβέρνηση Σαρκοζί στη Γαλλία έχει επτά γυναίκες σε σύνολο 15 μελών, έναν υπουργό που διακρίθηκε στο «Μάη του '68», δυο ακόμη σοσιαλιστές και μία απόγονο μεταναστών.

Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν διάφοροι πολιτικοί αναλυτές ότι θα διαθέτει «κοινωνική ευαισθησία», δυναμισμό, δυνατότητες ευελιξίας, πολυσυλλεκτικότητα και γενικά διάφορα τέτοια όμορφα χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα είναι ότι ...έχει μια και μόνο πολιτική κι αυτή είναι, χωρίς συζήτηση, αντιλαϊκή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ