Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Της ... αξιοπιστίας

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Τόσες φορές εξαγγέλθηκαν αυτά τα επιδόματα στους τρίτεκνους, αλλά αντί να σπεύδουν να γεννήσουν οι Ελληνες, όλο και μειώνονται. Αχάριστοι. Τους δίνεις γάιδαρο και τον κοιτάνε στα δόντια. Πάρτε, ρε, τζάμπα είναι.

Εκτός και είστε όλοι του ίδιου φυράματος, που τα θεωρεί αυτά παροχολογία και λαϊκισμό.

Οπως η «Ημερησία» που ανήκει στον Μπόμπολα και σ' ό,τι αφορά το πολιτικό μέτωπό της έχει κάνει καθαρό επανειλημμένα ότι στηρίζει ΠΑΣΟΚ. Και χτες έσπευσε να κατακεραυνώσει την κυβέρνηση γιατί τάζει πολλά. Αυτό που ενοχλεί την ιδιοκτησία του Μέσου δεν είναι η πιθανότητα να πάρει τις εκλογές η ΝΔ, αλλά ότι ανοίγει την εκλογική περίοδο με παροχές. Γεγονός που αναγκαστικά θα οδηγήσει και το ΠΑΣΟΚ σε ανάλογη τακτική.

Ολο αυτό, όμως, καλλιεργεί προσδοκίες στα λαϊκά στρώματα. Κάτι που - ακόμα και με χαμηλού επιπέδου συνδικαλιστικές διεκδικήσεις - απειλεί να διαταράξει την πορεία που έχει χαράξει το κεφάλαιο - ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση. Πορεία που έχει κεντρικό άξονά της: «Καμία παροχή, όλα για το δίδυμο "ανάπτυξη - ανταγωνιστικότητα"».

Κι έρχεσαι εσύ, κ. Αλογοσκούφη, να βάλεις δυναμίτη σε μια πορεία όπου ήδη τα λαϊκά στρώματα τείνουν να πειστούν από το ΠΑΣΟΚ ότι καλό για τον τόπο, άρα και για τα λαϊκά στρώματα, είναι να συγκρατηθούν όλες οι δαπάνες, όπου «δαπάνη» λογίζεται κάθε δικαίωμα.

Δίνουν μαθήματα οι αστοί για το τι σημαίνει ταξικό συμφέρον. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από σένα ότι ο κρατικός κορβανάς δεν είναι ένα ταμείο για όλους, αλλά ένα ταμείο που μαζεύει φόρους από σένα για να τους παρέχει ως «επιχορηγήσεις ανάπτυξης» στο κεφάλαιο.

Καλυτερότερη, πάντως, η «Ελευθεροτυπία». Δεν έχει κρύψει τη συμπάθειά της προς το ΠΑΣΟΚ, απλά εσχάτως το διαδηλώνει κιόλας. Το ωραίο είναι πως θεωρείται στοιχείο αξιοπιστίας για το ΠΑΣΟΚ η διακήρυξη ότι θα εφαρμόσει το νόμο Ρέππα! Ναι, αυτόν που πριμοδοτεί την παραμονή στη δουλιά μέχρι τα 67. Δηλαδή άμα πλησιάσουν και οι μέρες των εκλογών τι θα τάξουν;

Ασχετο: Παίρνοντας τοις μετρητοίς τον τίτλο στην «Απογευματινή», προκύπτει ότι οι βίλες του υιού Κεδίκογλου είναι μια οφθαλμαπάτη, όπως εξάλλου οφθαλμαπάτη είναι και ότι η δικαιοσύνη είναι μονόπατη, ενώ είναι διακηρυγμένο ότι είναι τυφλή: Δικάζει μόνο φτωχοδιάβολους.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ