Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
Διεκδικούν την επιστροφή στις εστίες τους

Το αναφαίρετο δικαίωμά τους για επιστροφή τις εστίες τους διεκδικούν χιλιάδες εκτοπισμένοι από το κατεχόμενο τμήμα της Αμμοχώστου. Μέχρι σήμερα σχετική διακήρυξη έχει συγκεντρώσει κοντά στις 30.000 υπογραφές. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου είχε επισκεφτεί στις αρχές Μάη την Ελλάδα και είχε συναντήσεις με τον πολιτικό κόσμο της χώρας - εκ μέρους του ΚΚΕ την αντιπροσωπεία είχε συναντήσει ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Ορ. Κολοζώφ - προκειμένου να ενημερώσει, αλλά και να ζητήσει συμβολή στην προσπάθεια προβολής του δράματος της Αμμοχώστου και των κατοίκων της.

Στη διακήρυξη των Αμμοχωστιανών σημειώνεται πως είναι απαράδεκτο μετά από 33 χρόνια να ζουν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα και προβάλλεται η αξίωση για άμεση επιστροφή στα σπίτια τους. Καλούνται η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος και τα οργανωμένα σύνολα της Κύπρου να προβούν σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα διεθνώς και να συνεχίσουν να θέτουν επιτακτικά την ιδιαιτερότητα και προτεραιότητα της Αμμοχώστου. Καλείται η Ευρώπη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για την επιστροφή των κατοίκων και ο ΟΗΕ να εφαρμόσει τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του και ειδικά το ψήφισμα 550 του ΣΑ.

Και καταλήγει με την εκτίμηση ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους «θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω πρόοδο και λύση στο Κυπριακό» και συνθήκες «παραγωγικής συνεργασίας με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους σε όλα τα επίπεδα». Τέλος, διακηρύσσεται η απόφαση να συνεχιστεί ο αγώνας και καλείται όλος ο κυπριακός λαός να συστρατευθεί για το σκοπό αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ