Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οράματα...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ηταν παραπάνω από σαφής ο Ν. Κωνσταντόπουλος μιλώντας στη διημερίδα του ΣΥΝ με θέμα «Ευρωπαϊκή ενοποίηση και Αριστερά». Στη βάση της εκτίμησής του πως «η κοινωνική συναίνεση που χαρακτήρισε το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης μέχρι ενός σημείου έχει πάψει να υπάρχει», υπέδειξε το «ευρωπαϊκό εργατικό κίνημα» και την «ευρωπαϊκή αριστερά» ως εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να «διαδραματίσουν ιστορικό ρόλο» για την αντιστροφή αυτής της κατάστασης. Ας μην ανησυχεί, οι δυνάμεις στις οποίες αναφέρεται παίζουν καλά το ρόλο τους χρόνια τώρα. Και η ΕΕ αναγνωρίζει τη συνεισφορά τους στον εγκλωβισμό των λαών στον ευρωμονόδρομο.

«Η ενοποίηση - είπε - μπορεί να προχωρήσει μονάχα ως αίτημα των ευρωπαϊκών λαών. Μπορεί να επιτευχθεί εάν ένα όραμα εμπνεύσει τους λαούς της. Το ευρωπαϊκό κοινωνικό και δημοκρατικό όραμα μπορεί να προβληθεί ως πρότυπο σε όλον τον κόσμο. Αυτό το όραμα που κάνει εκατομμύρια ανθρώπων να μεταναστεύουν από όλα τα σημεία του πλανήτη προς την Ευρώπη». Αραγε, όλοι αυτοί οι φτωχοδιάβολοι συνεγείρονται από ένα τέτοιο όραμα; ΄Η αναγκάζονται να αναζητήσουν στον ήλιο μοίρα εγκαταλείποντας χώρες που μαστίζονται από την ιμπεριαλιστική - και ευρωενωσιακή - επιθετικότητα;

Το όραμα που η «αριστερά» του Νίκου Κωνσταντόπουλου μοιράζεται με τα ευρωπαϊκά μονοπώλια είναι και η ομολογία του διαζυγίου της από κάθε τι σχετικό με το όραμα των λαών της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ