Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Οι τίμιοι αγωνιστές, οι αριστεροί, οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν επιλογή τη συμπόρευση με το ΚΚΕ

Αλλά όλοι όσοι θέλουν να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα δεν μπορεί να προσβλέπουν στην ανασύνθεση της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας.

Ας σκεφτούν ότι η απροκάλυπτη διαφήμιση που τους γίνεται αυτές τις μέρες από όλα τα συστημικά ΜΜΕ, την ώρα που οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ είναι εντελώς εξαφανισμένες από αυτά τα Μέσα, είναι ενδεικτική του ρόλου που θα παίξουν και την επόμενη μέρα.

Και για όσους νιώθουν έκπληξη ή και αμηχανία για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τους λέμε απλά να σκεφτούν την εξής πλευρά που ίσως δεν έχουν σκεφτεί:

Οτι, δυστυχώς, αυτή ακριβώς είναι μια προδιαγεγραμμένη κατάληξη μιας ολόκληρης πορείας ενσωμάτωσης στο σύστημα που έχει ακολουθήσει ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος.

Αυτήν την πορεία του πολιτικού εκφυλισμού σε θέσεις και προτάσεις, σε πολιτική και κινηματική στάση, την στήριξαν, την προώθησαν, χρόνια τώρα, στο όνομα πότε του δήθεν «εκσυγχρονισμού», πότε του «εφικτού», πότε της «κυβερνησιμότητας στο πλαίσιο του συστήματος», τα στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και αυτοί που εμφανίζονται ως θεματοφύλακες ενός δήθεν πιο «αριστερού» χαρακτήρα.

Η σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ανώτατο στάδιο της λογικής του «μικρότερου κακού» που την υπηρέτησε η ηγεσία του εδώ και χρόνια και φυσικά όλοι οι σημερινοί του υποψήφιοι και που έφεραν για μια ακόμα φορά τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ στην εξουσία.

Είναι η λογική - από την εποχή του ευρωκομμουνισμού ακόμη - που καλεί τον λαό να μειώνει διαρκώς τις απαιτήσεις του, να αποδέχεται απαράδεκτους συμβιβασμούς, να καταπίνει απογοητεύσεις, στο όνομα μιας καλύτερης - δήθεν ανθρώπινης - διαχείρισης του σημερινού συστήματος, που είναι πιο απίθανη και από τη Δευτέρα Παρουσία.

Και πού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια αυτή η λογική; Στον εκφυλισμό, στην παρακμή, στην αγοραία πολιτική της εικόνας, στη μετατροπή σε ένα καθαρόαιμο αστικό κόμμα με τις σάπιες αξίες του ανταγωνισμού...

Ετσι εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης τα κόμματα του ευρωκομμουνισμού, όπως το Γαλλικό ΚΚ, το Ιταλικό, άλλα, που από 30% έφτασαν σήμερα να μην εκπροσωπούνται ούτε καν στα Κοινοβούλια των χωρών τους.

Και κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα να αναδεικνύεται πλειοψηφική στο συγκεκριμένο κόμμα μια ατζέντα που αντιγράφει κατά γράμμα την αντίστοιχη της ΝΔ, με τις γνωστές αναφορές στην «αριστεία», στα «καλά βιογραφικά», στις «ευκαιρίες ανέλιξης» και πάει λέγοντας.

Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για το ότι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή όποια άλλη εκδοχή του προκύψει στο μέλλον, όσοι τίμιοι αγωνιστές, πραγματικά αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι έχουν απομείνει σ' αυτό το κόμμα;

Σήμερα έχουν επιλογή: Αυτήν που ακολούθησαν όλοι όσοι πριν από αυτούς δεν θέλησαν να γίνουν μέρος αυτής της πορείας αρνητικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, τον εγκατέλειψαν, κράτησαν ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά τους και σήμερα συμπορεύονται με το ΚΚΕ.

Και στη σημαντική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που έχουμε μπροστά μας, είναι δίπλα μας, μαζί μας, παλεύουμε χέρι χέρι, ενωμένοι και δυνατοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ