Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σοβαρός τραυματισμός 13χρονου μαθητή σε σχολείο της Λαμίας

Ενας 13χρονος μαθητής του 3ου Γυμνασίου Λαμίας, στη συνοικία του Αφανού, τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε στο κενό από ύψος 5 μέτρων, καθώς υποχώρησε κιγκλίδωμα του σχολείου του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 13χρονος μαθητής του Γυμνασίου της Λαμίας έπαιζε με φίλους του σε χώρο του προαυλίου και όταν πήγε να στηριχθεί με την πλάτη στα κάγκελα, το εσωτερικό πλέγμα της σιδερένιας κατασκευής υποχώρησε, με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να βρεθεί στο κενό. Αμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ που παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο Νοσοκομείο της Λαμίας και στην Αθήνα στη συνέχεια, όπου νοσηλεύεται με συντριπτικά κατάγματα στα πόδια.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που αναδεικνύει την εγκατάλειψη των σχολικών κτιρίων, την έλλειψη συντήρησης και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπείες της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Γραμματέα Ανδριάνα Μπαφούτσου, και της ΚΝΕ, οι οποίοι κατήγγειλαν τις ευθύνες δήμου και υπουργείου για την ελλιπή συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων, που οδήγησε στον τραυματισμό του μαθητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ