Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ενα σπουδαίο μάθημα

Στιγμές συγκίνησης σκόρπισε η παρουσία της Μάγδας Φύσσα στο «Κόκκινο Αερόστατο» την Παρασκευή το βράδυ. Τα παιδιά χειροκρότησαν θερμά την μητέρα του Παύλου, ενώ της έδωσαν και δύο ζωγραφιές που έφτιαξαν στον χώρο του Φεστιβάλ. Η μια απεικόνιζε τον γιο της και η άλλη ένα κόκκινο αερόστατο γεμάτο χρώματα να ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό... με την αφιέρωση: Στη μητέρα όλων μας... Το κόκκινο Αερόστατο.

«Ο Παύλος είναι υπαρκτό πρόσωπο, ο γιος μου. Τον δολοφόνησαν πριν 10 χρόνια και αυτό που εσείς έχετε πάρει κληρονομιά, είναι να μην αφήσετε τον φασισμό να πάρει κεφάλι», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα...

Δίπλα της βρισκόταν ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος τραγούδησε μαζί με τα παιδιά τρία παιδικά τραγούδια, ενώ τη σκυτάλη πήραν οι Υπεραστικοί, που με τα τραγούδια τους παρέδωσαν στα παιδιά ένα μάθημα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, καθώς και ένα μάθημα πίστης στη δύναμη του λαού, με τη σιγουριά ότι «Ο λαός μας όρθιος θα σταθεί / στους αγώνες θα ατσαλωθεί / θα τσακίσουμε τον φασισμό / του συστήματος γιο και φρουρό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ