Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ενας Μίλτος Πασχαλίδης όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί!

Απίστευτο το κλίμα στο «κλείσιμο» της Κεντρικής Σκηνής, το βράδυ του Σαββάτου, με τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, που ανέβηκε ξεκινώντας με το «Μια φορά κι έναν καιρό» του Χρήστου Λεοντή και κάνοντας αργότερα αναφορά στα 60 χρόνια του συνθέτη στο τραγούδι.

Ηταν ότι πήρε τη σκυτάλη από το εξαιρετικό προηγούμενο αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ιωάννου, που τραγούδια του εξάλλου περιέλαβε και στο πρόγραμμά του ο Μ. Πασχαλίδης, ήταν που η τρίτη μέρα αυτού του υπέροχου Φεστιβάλ που έκανε η ΚΝΕ ξεπέρασε για άλλη μια φορά όλα τα προηγούμενα... η ορμή καλλιτέχνη και κοινού δέθηκε απίστευτα!

Ολα τα χέρια ανοιχτά στις «Περσίδες» κι ο Μίλτος να τους γυρνάει το μικρόφωνο, «Ερωτας Αρχάγγελος» κι οι αναφορές στον Λεοντή να συνεχίζονται και να δίνουν μετά τη σκυτάλη στον Θάνο Μικρούτσικο που είναι διαρκώς στο νου και την καρδιά μας με το «Στενεύουν τα περάσματα», κι έπειτα το «Κιφ»...

«Ειλικρινά σας μιλάω, φέτος, έχω κάνει 36 συναυλίες... σαν αυτό που τραγουδάτε σήμερα έχω να το δω χρόνια ή δεν το 'χω δει ποτέ», λέει ο Μίλτος από τη Σκηνή και πράγματι έτσι είναι.

Μαζί του η Νίκη Γρανά, γέμιζε εξαιρετικά τα διαλείμματά του κρατώντας το κοινό κάτι παραπάνω από θερμό να τραγουδά διαρκώς... «μιλώντας με τα βουνά» και όχι μόνο...


«Οι φάροι», ο «Ακροβάτης»... κι η συναυλία συνεχίζει για το κοινό να είναι πραγματικό παραλήρημα...

«Πάντα θα θυμάμαι τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ γιατί παίζω από το '91, είναι 32 χρόνια, αλλά σήμερα θα μου μείνει αξέχαστο! Είστε απίστευτοι», λέει ο Μίλτος στο υπέροχο αυτό κοινό του και αλληλοτραγουδούν το «Αγύριστο κεφάλι»... «στα χέρια σας αφήνω το τιμόνι κι η πιο μεγάλη νύχτα ξημερώνει»!

Ενα απαραίτητο πέρασμα από τα ηχοχρώματα της Κρήτης από τον Πάρη Περυσινάκη έδωσε μετά τη σκυτάλη ξανά στον Μίλτο και το «Καπηλειό»...

Η βραδιά είχε και μια ακόμα υπέροχη έκπληξη: Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης ανέβηκαν μαζί με τον Μίλτο Πασχαλίδη στη Σκηνή και μας χάρισαν το απόλυτο φινάλε με το «Παραμύθι με λυπημένο τέλος».

Δεν ήταν όμως αυτό το τέλος, γιατί ακολούθησε κι ο «Ερωτόκριτος» κι οι «Ντομάτες του κυρ Αντώνη»... «να 'χετε υπόψη σας μια μέρα θα σας φάμε όλους εσάς όπου κοιτάτε τη δουλειά σας», αλλά και η «Κατιούσα» γιατί «έχει πρόγραμμα λαοκρατία - Ζήτω, ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ», τα «Μαλαματένια λόγια», η «Πιρόγα» («Ερωτικό») και η «Ρόζα» και ο «Νότος» σε ένα ποτ πουρί «διαμαντιών» του τραγουδιού, δικών μας τραγουδιών, που έκλεισε από τον Μίλτο με την ευχή «Καλή αντάμωση σύντροφοι!».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ