Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Να συσκοτίσουν και τελικά να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες για την τραγωδία των Τεμπών επιχείρησαν σύσσωμα τα αστικά κόμματα που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτό το έγκλημα, κατά τη συζήτηση χτες της πρότασης του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Η πρόταση του ΚΚΕ ψηφίστηκε από το σύνολο των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, με 266 ψήφους υπέρ και 32 κατά από τους 298 παρόντες. Η ΝΔ, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, μετά την κατάπτυστη δήλωση Γεωργιάδη ότι ...κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη, ψήφισε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν συμφωνεί με το περιεχόμενό της και μίλησε γενικά και αόριστα για «παθογένειες» του ελληνικού κράτους, προσπαθώντας να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες, που είναι η πολιτική της «απελευθέρωσης» των Μεταφορών με κριτήριο τα κέρδη των ομίλων.

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τα ρέστα τους για να μην βγουν στην επιφάνεια οι πραγματικές αιτίες και ξέπλυναν με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο την εγκληματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και τα δύο κόμματα, με αθλιότητες που οφείλονται στην αγωνία τους να κρυφτούν οι δικές τους ευθύνες για το έγκλημα, κατηγόρησαν το ΚΚΕ ότι η πρότασή του είναι σανίδα σωτηρίας στη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης προανακριτικής επιτροπής στη βάση του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Το ΠΑΣΟΚ έφτασε να χαρακτηρίσει προκλητικά την Εξεταστική ως «χάσιμο χρόνου», τη στιγμή που περιλαμβάνει τα αιτήματα των συγγενών των θυμάτων. Και πρόκρινε να «πάμε κατευθείαν σε προανακριτική με τα δύο ονόματα», των Σπίρτζη και Καραμανλή. Στο μεταξύ επιβεβαιώνοντας ότι χωρίς την πρόταση του ΚΚΕ το «κουκούλωμα» θα γινόταν «πάραυτα», ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης χτες ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τις προτάσεις για τις προανακριτικές, οι οποίες χρειάζονται πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Η Ελληνική Λύση, το μόρφωμα «Σπαρτιάτες», η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας, ψήφισαν υπέρ της πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ