Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπουργικό συμβούλιο σήμερα με θέματα - «φωτιά»

Συνεδριάζει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο, όπου ανάμεσα στα θέματα ξεχωρίζει η παρουσίαση από τον υπουργό Παιδείας του νομοσχεδίου για το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο», τον ψευδεπίγραφο τίτλο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που προωθεί η κυβέρνηση.

Ηδη από τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο Κυρ. Μητσοτάκης έδινε ως παράδειγμα «μεγάλης μεταρρύθμισης» το γεγονός ότι εισάγουν «επιτέλους και στην Ελλάδα τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων». Στόχος τους, μετά την παρουσίαση στο υπουργικό συμβούλιο, το νομοσχέδιο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024.

Παραπέρα, την ώρα που οπαδικοί στρατοί - όργανα μεγαλοεπιχειρηματιών συγκρούονται σπέρνοντας θύματα και καταστροφή, ο αναπ. υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γ. Βρούτσης θα παρουσιάσει «νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αθλητική βία». Αλλη μια σειρά από κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακές, όπως αναμένεται, εφόσον δεν μπορούν να γίνουν βήματα αν δεν αντιμετωπιστεί η αιτία του προβλήματος, η επιχειρηματική δράση στο ποδόσφαιρο.

Αλλο θέμα η παρουσίαση του νομοσχεδίου «για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών και την κρατική αρωγή», που το αστικό κράτος θεωρεί κόστος, φορτώνοντας στον λαό άλλο ένα χαράτσι και την ανάληψη της ευθύνης για την προστασία της κατοικίας του.

Συζήτηση θα γίνει και επί «νομοθετικών πρωτοβουλιών για την πολεοδομική μεταρρύθμιση», όπως επίσης για την έγκριση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2024, και τέλος τον «καθορισμό υπηρεσιών και ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής των υπαλλήλων κατ' εφαρμογή του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2024», εντείνοντας την πίεση στους εργαζόμενους του Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ