Παρασκευή 19 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΡΙΖΑ
Εκτός ευρωψηφοδελτίου «κατόπιν εορτής» ο Δ. Παπανώτας

Πριν αλέκτορα φωνήσαι η ...καινοτόμα διαδικασία ανάδειξης υποψήφιων ευρωβουλευτών που εφάρμοσε μετά πολλών κομπασμών ο ΣΥΡΙΖΑ και τα «ψηφοδέλτια - lifestyle» που φιλοξενούν όλα τα αστικά κόμματα έδειξαν τα καλά τους. Εκτός ψηφοδελτίου, κατόπιν εορτής, έθεσε χτες ο Στ. Κασσελάκης τον εκλεκτό των ψηφοφόρων και υποψήφιο ως εκείνη τη στιγμή Δ. Παπανώτα λόγω των απαράδεκτων δηλώσεών του για τις κακοποιημένες γυναίκες κι αφού εκδηλώθηκαν σφοδρές αντιδράσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις συνυποψήφιες του Δ. Τσαμπάζη και Σ. Μπεκατώρου να ζητούν την απομάκρυνσή του.

«Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει... Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη που την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές τις βλέπω να είναι μια χαρά, μια χαρά τις αντιμετωπίζουνε, μια χαρά έχουν μισθούς», είχε δηλώσει προ μηνός ο πανελίστας, προσφέροντας άλλοθι όχι μόνο στους θύτες αλλά και στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, όπου οι εργαζόμενες γυναίκες παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα με την εργασιακή ζούγκλα, τη ζωή - λάστιχο, τους μισθούς πείνας, όπου τις έχει καταδικάσει η πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων, σηκώνοντας στις πλάτες τους τα βάρη της φροντίδας της οικογένειας, γιατί η μητρότητα λογαριάζεται ως κόστος για το κράτος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο βιώνουν τις πολύμορφες διακρίσεις, ενώ περνάνε έναν «Γολγοθά», χωρίς καμία κρατική στήριξη, για να καταφέρουν να ξεφύγουν από μια κακοποιητική σχέση, γιατί ΕΕ και κυβερνήσεις βάζουν τιμοκατάλογο ακόμα και στα αναγκαία μέτρα προστασίας τους από την πολύμορφη βία. Ολα αυτά βέβαια είναι «ψιλά γράμματα» μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του lifestyle και των celebrities που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων τα οποία συνυπογράφουν αυτήν την πολιτική.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ο Στ. Κασσελάκης αναγκάστηκε να τον αποσύρει απ' το ευρωψηφοδέλτιο, δηλώνοντας ότι αν και σέβεται τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν περιπτώσεις «που ο πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη "φορτώσει" ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του».

Για «ρηχό τρόπο σκέψης» και «νίκη του Α. Γεωργιάδη» έκανε λόγο ο Δ. Παπανώτας. «Δεν θέλουν τη βοήθειά μου, δεν πειράζει», σχολίασε, χαρακτηρίζοντας τη διαγραφή του προσβολή όχι μόνο προς τον ίδιο αλλά και προς εκείνους που τον ψήφισαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ