Παρασκευή 19 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΠΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Συγκεντρώνουν πολεμικά μέσα και «εμπειρίες» με όχημα την «ανθρωπιστική βοήθεια»

Αξιοποιώντας και την επιχείρηση «Αμάλθεια» μέσω Κύπρου, καθώς το νησί εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε επικίνδυνα σχέδια...

Την ώρα που συνεχίζεται η σφαγή του παλαιστινιακού λαού και το φιτίλι ακόμα και γενικευμένης σύγκρουσης στην περιοχή καίει, οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν πολύπλευρα τη στρατιωτική τους παρουσία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, μέσα και από την ενεργότερη παρουσία στην Κύπρο, στη σκιά και διεργασιών για τη διευθέτηση του Κυπριακού.

Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιείται και η επιχείρηση «Αμάλθεια», στην οποία πρωτοστατεί η Λευκωσία για τη «μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας» στη Γάζα.

Ετσι, όπως μετέδωσε χτες και o «Φιλελεύθερος», το βράδυ της Τετάρτης με πρωτοβουλία των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Κύπρου έγινε σύσκεψη μονίμων αντιπροσώπων στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, με ζητούμενο την ενημέρωση για τον «ανθρωπιστικό διάδρομο», που στήνεται έως τη Γάζα μέσω του κυπριακού λιμανιού στη Λάρνακα. Με το ίδιο θέμα οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ φέρονται να οργανώνουν «ευρείας κλίμακας συσκέψεις» και σε Ασία, Λατινική Αμερική, ΕΕ. Επίσης, αναδημοσιεύοντας πληροφορίες της ισραηλινής «Jerusalem Post», η κυπριακή εφημερίδα μετέδωσε ότι για την κατασκευή σχετικής προβλήτας στη Γάζα, μεταφέρονται εξοπλισμός και προμήθειες με τη συνδρομή αμερικανικών πολεμικών πλοίων που στάθμευσαν στο λιμάνι της Σούδας, στην Κρήτη, συνοδεύοντας και το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ». Πρόκειται για πλοία - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - που ανήκουν στην 7η Ταξιαρχία Μεταφορών του 18ου Αερομεταφερόμενου Σώματος του αμερικανικού στρατού.

Πρόκειται σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ για τα πλοία «από την 7η Ταξιαρχία Μεταφορών (Εκστρατευτική), 3η Εκστρατευτική Διοίκηση Υποστήριξης, XVIII Σώμα Αερομεταφερόμενων, αναχώρησαν από την Κοινή Βάση Langley-Eustis καθ' οδόν προς την Ανατολική Μεσόγειο για να δημιουργήσουν μια δυνατότητα αποβάθρας roll-on, roll-off». Σε αυτά περιλαμβάνονται τα USAV «Matamoros», USAV «James A. Loux», USAV «Montorrey» και USAV «General Frank S. Besson Jr».

Σημειωτέον ότι τα σχετικά δημοσιεύματα σχολιάζουν πως το «ταξίδι της αμερικανικής αρμάδας αποτελεί μια σημαντική υλικοτεχνική δοκιμή για να διαπιστωθεί πώς αυτά τα πλοία μπορούν να διασχίσουν τους ωκεανούς και να μεταφέρουν βασικές δυνατότητες σε μια ζώνη σύγκρουσης. Εάν φτάσουν στη Γάζα, αυτό θα προσφέρει την απαραίτητη εκπαίδευση σε μια κρίση σε πραγματικό χρόνο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τις πλάτες των ΗΠΑ το Ισραήλ απειλεί με γενικευμένο πόλεμο στον Λίβανο (2024-06-29 00:00:00.0)
Ετοιμος ο ισραηλινός στρατός για το μακελειό στη Ράφα (2024-04-26 00:00:00.0)
Συνεχή εμπόδια από τις ΗΠΑ σε οποιαδήποτε απόφαση θα καλεί να σταματήσει το ισραηλινό μακελειό (2023-12-21 00:00:00.0)
Ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου με τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων (2023-10-20 00:00:00.0)
Το ελληνικό Λιμενικό σταμάτησε δύο πλοία (2011-07-05 00:00:00.0)
Γενική δοκιμή της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων (2002-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ