Παρασκευή 19 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΥΕΜΕΝΗ
Κλιμάκωση συγκρούσεων στα σύνορα με τον Λίβανο

Συνεχίστηκαν και χτες οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη μεθόριο με τον Λίβανο. Η οργάνωση Χεζμπολάχ, που δρα στην περιοχή, ανακοίνωσε τον θάνατο δύο μαχητών της από πυρά drone εναντίον του χωριού Κφαρ Κίλα στον νότιο Λίβανο. Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την Τετάρτη την ευθύνη για επίθεση εναντίον κέντρου διοίκησης του στρατού στο βόρειο Ισραήλ, που προκάλεσε τον τραυματισμό 19 Ισραηλινών, εκ των οποίων οι 14 στρατιώτες, με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να απαντούν, εξαπολύοντας πλήγματα βαθιά μέσα στον Λίβανο και να χρησιμοποιούν μετά από καιρό ξανά τις παράνομες βόμβες λευκού φωσφόρου.

Ειδικότερα, το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε τη νύκτα σφοδρές αεροπορικές επιδρομές και εκτόξευσε περισσότερες από 100 οβίδες του πυροβολικού και βόμβες λευκού φωσφόρου εναντίον μεθοριακών περιοχών στον νότιο Λίβανο, κυρίως εναντίον του Κφαρ Κίλα, αλλά και στην περιοχή Μπααλμπέκ ανατολικά...

Από τις 7 Οκτώβρη τουλάχιστον 370 άνθρωποι, κυρίως μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά και περίπου 70 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο σε διασυνοριακές συγκρούσεις με τον στρατό του Ισραήλ, ενώ έχουν εκτοπιστεί 90.000 κάτοικοι του νότιου Λιβάνου.

Κανονικά οι επιχειρήσεις της «Maersk» στην Ερυθρά

Την εξομάλυνση των επιχειρήσεων στην Ερυθρά Θάλασσα ανακοίνωσε χτες η δανέζικη πολυεθνική θαλάσσιων μεταφορών «Maersk».

«Προς το παρόν, όλες οι επιχειρήσεις της "Maersk" από και προς το Ισραήλ δουλεύουν φυσιολογικά χωρίς διακοπή», ανακοίνωσε η εταιρεία απευθυνόμενη στους πελάτες της.

Η εξέλιξη καταγράφεται παρά τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης από τον περασμένο Νοέμβρη που έχουν βρει στόχους διάφορα εμπορικά πλοία δυτικών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ