Κυριακή 12 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Αρκετά με το αρνάκι, ας το αφήσουμε να βοσκήσει ήσυχο μέχρι του χρόνου και ας στρέψουμε την προσοχή μας στο ψάρι. Θα διαλέξουμε ένα μεγάλο λαυράκι ή συναγρίδα ή τσιπούρα ή οτιδήποτε άλλο μεγάλο ψάρι και αφού το καθαρίσουμε καλά και το αλατοπιπερώσουμε και το αφήσουμε να στραγγίσει, θα ετοιμαστούμε να το κάνουμε «αλά σπετσιώτα». Θα αλείψουμε με λάδι ένα ανάλογο ταψάκι και θα τοποθετήσουμε μέσα το ψάρι. Σε ένα μπολ θα βάλουμε ενάμιση κιλό ντομάτες περασμένες από το τρυπητό ή ντομάτα πάστα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό, ένα φλιτζάνι του τσαγιού λάδι, μισό φλιτζάνι κρασί λευκό, 2-3 σκελίδες σκόρδου και μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σάλτσα πάνω στο ψάρι και έπειτα το πασπαλίζουμε με μισό φλιτζάνι φρυγανιά κοπανιστή. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να σιγοψηθεί. Οταν ροδίσει η επάνω πλευρά, γυρίζουμε το ψάρι, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Το βρέχουμε πότε - πότε μέχρι να ψηθεί καλά. Ε, τι άλλο μας μένει να πούμε; Ενα παγωμένο ποτήρι λευκό κρασί και καλή μας όρεξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ