Σάββατο 29 Ιούνη 2024 - Κυριακή 30 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στο γεμάτο από κόσμο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι την οποία οργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, απηύθυνε χαιρετισμό το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Η μεγάλη νεροποντή που προηγήθηκε δεν στάθηκε δυνατή να χαλάσει τη βραδιά, που πλημμύρισε τον κόσμο με πείσμα και αισιοδοξία και σάλπισε μελωδικά το σύνθημα για ισχυρό ΚΚΕ, για τις νέες μεγάλες στιγμές του λαού μας.

Η εκδήλωση είχε τίτλο τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου «Κάποτε θ' ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα». Η Μαρία Φαραντούρη και η Φωτεινή Βελεσιώτου καθήλωσαν το κοινό, ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο γνωστά αγαπημένα τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα στο καμίνι της ταξικής πάλης, που ενέπνευσε πρωτοπόρους δημιουργούς, και συντροφεύουν τους αγώνες του λαού μας.

Εκεί, μέσα στο Θέατρο Γης, στήθηκε μια μεγάλη γιορτή, παρουσία χιλιάδων ανθρώπων που όλο το προηγούμενο διάστημα και σήμερα δίνουν μαζί με τους κομμουνιστές τη μάχη στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, αλλά και πολλών που πάλεψαν μαζί τους για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Δ. Κουτσούμπας έδωσε το στίγμα για τη συνέχεια. Κάλεσε με νέα ώθηση να δυναμώσει το ΚΚΕ ακόμα περισσότερο και επεσήμανε ότι «πιάνουμε το νήμα από τους μεγάλους ταξικούς αγώνες τού χθες στο σήμερα (...) Είμαστε εδώ όρθιοι, με το κεφάλι ψηλά, για να υπενθυμίζουμε κάθε μέρα ότι οι θυσίες χιλιάδων δεν πήγαν χαμένες. Συνεχίζουμε εμείς τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη.

Τραγουδάμε απόψε μαζί με τις δύο μεγάλες κυρίες του λαϊκού μας πολιτισμού, την αξεπέραστη Μαρία Φαραντούρη και την δωρική Φωτεινή Βελεσιώτου. Για όλα αυτά που ενέπνευσαν γενιές και γενιές, για να ανταμώσουμε ξανά στους λόφους του ήλιου.

Θα τα καταφέρουμε! Εμείς θα είμαστε οι νικητές, όσο κι αν οι θυσίες μας είναι βαριές...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ