Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕ
Συνένοχη με το καθεστώς του Ισραήλ

Παρέμβαση του Στρ.Κόρακα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σε προ Ημερήσιας Διάταξης παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, έθεσε Επίκαιρα Ερωτήματα σχετικά με τις ευθύνες της ΕΕ, για τη συνεχιζόμενη θηριωδία της κυβέρνησης Σαρόν, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και για την παρατεινόμενη αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τις χώρες που τελικά θα δεχτούν τους 13 Παλαιστίνιους αγωνιστές. Επιπλέον, ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι δε θα γίνει δεκτό πιθανό μελλοντικό αίτημα του Ισραήλ για επαναπροώθησή τους στη χώρα αυτή. Ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης είναι το εξής:

Ενώ οι πληροφορίες δεν αποκλείουν προσεχή επίθεση των ισραηλινών στρατευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, αδιαφορώντας για το μακελειό που αυτό θα σημάνει, ενώ το κυβερνητικό κόμμα του Ισραήλ «Λικούντ» τάσσεται ανοιχτά κατά της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους, 13 Παλαιστίνιοι αγωνιστές εκδιώκονται, με απαίτηση του Σαρόν, από την πατρίδα τους ως τρομοκράτες. Δεν ξέρω σε ποιες τελικά χώρες θα αποφασίσει, όταν το αποφασίσει, το Συμβούλιο να γίνουν δεκτοί αυτοί οι άνθρωποι, αφού στη χτεσινή συνεδρίασή του κάτι τέτοιο δεν έγινε κατορθωτό, και η απόφαση αναβλήθηκε.

Τα ερωτήματά μου, κ. πρόεδρε, είναι τα εξής:

Ποιο θα είναι το καθεστώς τους, και αν ενδεχόμενο μελλοντικό αίτημα του Ισραήλ για έκδοσή τους θα γίνει δεκτό από τις χώρες που θα τους δεχτούν; Κάτι τέτοιο θα ήταν φυσικά εγκληματικό.

Επίσης, η ΕΕ θα συνεχίσει να είναι συνένοχη με το βάρβαρο καθεστώς του Ισραήλ, περιφρονώντας την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, διατηρώντας - μεταξύ άλλων - σε ισχύ τη συμφωνία σύνδεσης με το Ισραήλ, συνεχίζοντας τη χρηματοδότησή του και τον εξοπλισμό του με όπλα των πολεμικών βιομηχανιών της ΕΕ, για να συνεχίσει και να επεκτείνει ο Σαρόν το έγκλημά του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και της ανθρωπότητας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ