Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εξετάσεις» στη ΔΟΕ έδωσε η «Αθήνα 2004»

Την πορεία της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων παρουσίασε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» . Η παρουσίαση έγινε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και την «Αθήνα 2004» εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Π. Θωμόπουλος, η αντιπρόεδρος Ν. Τζαβέλλα και ο διευθύνων σύμβουλος Κ. Μπακούρης. Στη συζήτηση συμμετείχαν από την Αθήνα, μέσω κλειστού τηλεοπτικού κυκλώματος, η υπουργός Πολιτισμού Ελ. Παπαζώη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρ. Φούρας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λ. Νικολάου.

Την αναλυτική παρουσίαση των πεπραγμένων έκανε ο Κ. Μπακούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην οριστικοποίηση της ανάληψης των έργων από τους αρμόδιους φορείς. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, το επόμενο διάστημα θα δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, στη λειτουργία του τομέα αθλημάτων, στη συμφωνία με τους ξενοδόχους και τη χωροθέτηση του Χωριού Τύπου.

«Η επιτυχία της Αθήνας θα είναι και δική μας επιτυχία», ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι πράγματι η «Αθήνα 2004» κάτω από την επίβλεψη της κυβέρνησης κινείται στην κατεύθυνση που θέλουν οι λεγόμενοι Αθάνατοι. Δηλαδή, στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και της εξυπηρέτησης των μεγάλων πολυεθνικών που κερδοσκοπούν ασύστολα γύρω από την πραγματοποίηση των Αγώνων.

Επίσης, η ηγεσία της «Αθήνα 2004» παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Αυστραλία για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ