Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓAΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Διήμερη απεργία των εργαζομένων

Διεκδικούν να σταματήσουν οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που να αποτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις 

 

Παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας, διεκδικώντας να σταματήσουν οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, που να αποτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών. Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ), που κήρυξε την απεργία, σε σχετική ανακοίνωσή της, καταδικάζει την «εισοδηματική πολιτική λιτότητας» και απαιτεί «ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με ενσωμάτωση των επιδομάτων εξομάλυνσης και κινήτρου απόδοσης στους βασικούς μισθούς».

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν σήμερα, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη, απ' όπου θα ακολουθήσει πορεία προς του υπουργείο Εσωτερικών. Στην κινητοποίηση θα μετέχουν και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Επιτροπών Εκτάκτων στους ΟΤΑ, οι οποίοι, χθες, έκλεισαν τη χωματερή των Ανω Λιοσίων, από τις έξι το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα. Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την άρνηση, για μια ακόμη φορά χθες, της υπουργού Εσωτερικών, να τους δεχτεί και να συζητήσει το αίτημά τους, να μονιμοποιηθούν, δηλαδή, όλοι οι έκτακτοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ανεξάρτητα από το χρόνο προϋπηρεσίας τους.

Χαρακτηριστικά, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους: «Καταγγέλλουμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και της υπουργού απέναντι στους εργαζόμενους της χώρας μας. Καταγγέλλουμε τη διατήρηση της ομηρίας των εργαζομένων στους δήμους και το δημόσιο, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας. Καταγγέλλουμε το καθεστώς των απολύσεων, της ανασφάλειας και της ανεργίας». Η Συντονιστική Επιτροπή έχει, επίσης, προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία προς το υπουργείο Προεδρίας για αύριο Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί.

Χθες το βράδυ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζει ότι οι «ομάδες εργαζομένων», που κατέλαβαν τη χωματερή, δεν έχουν σχέση με τα θεσμικά όργανα και τον κλάδο και υπονομεύουν τα συλλογικά αιτήματά του.

Η ΕΣΑΚ διαχώρισε τη θέση της, υπογραμμίζοντας ότι, άσχετα με το αν κάποια όργανα των εργαζομένων είναι άτυπα, δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται ως «ομάδες». Η παράταξη τονίζει πως η πόλωση μεταξύ Εκτελεστικής Επιτροπής και Συντονιστικής Επιτροπής, παραμονές της απεργίας, δε βοηθά στη συσπείρωση του κόσμου και την επιτυχία της απεργίας, ούτε προάγει τα αιτήματα των εργαζομένων. Αντίθετα, βοηθά στην υπονόμευσή της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής! Να κλείσει άμεσα και οριστικά!(2019-10-10 00:00:00.0)
Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα(2003-07-17 00:00:00.0)
Αγώνας για σταθερή και μόνιμη δουλιά!(2002-09-18 00:00:00.0)
Στις 3 Απρίλη το επόμενο ραντεβού(2002-03-30 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν και συνεχίζουν(2002-01-24 00:00:00.0)
Πορεία των εκτάκτων(2000-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ