Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ενότητα των πάντων!

Θα ήταν δυνατόν το «εγχείρημα» του Μανώλη Γλέζου, που θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με στόχο - όπως λέει ο ίδιος - την «ενότητα της αριστεράς», να αποσπάσει την υποστήριξη του δικομματισμού; Για κάποιους τουλάχιστον από αυτούς που - στο όνομα της «ενότητας της αριστεράς» - στηρίζουν την υποψηφιότητα του Μ. Γλέζου αυτό δεν είναι απλώς ένα θεωρητικό ερώτημα, αλλά ένας στόχος που πρέπει να επιδιωχτεί.

Για να εξηγούμαστε: Στη χτεσινή συγκέντρωση - συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, που διοργανώθηκε από τον υποψήφιο υπερνομάρχη και την κίνηση υποστήριξης του «Ανεξάρτητου Συνδυασμού» του από κάποιους που συμμετέχουν στην κίνηση (όπως ο Αιμ. Ζαχαρέας, ο Δ. Ρόκος, ο Κ. Ζουράρις κ.ά.), το θέμα τέθηκε ευθέως: «Να ζητήσουμε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να μην έχουν υποψήφιους για την προεδρία της υπερνομαρχίας, να πείσουμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να στηρίξουν άμεσα ή έμμεσα την υποψηφιότητα του Μ. Γλέζου»! Βέβαια, θα είχε ενδιαφέρον η θέση και του ίδιου του Μ. Γλέζου στο θέμα, αλλά η συζήτηση αυτή έγινε χωρίς την παρουσία του, καθώς μια υποχρέωση τον ανάγκασε να φύγει νωρίτερα...

Κατά τα άλλα, ο Μ. Γλέζος για άλλη μια φορά εμφάνισε την υποψηφιότητά του - που στηρίζουν ο ΣΥΝ και η ΚΕΔΑ - ως υπόθεση της αριστεράς και τις εκλογές για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά ως «δημοψήφισμα για τα αριστερά κόμματα». Εσπευσε πάντως να δηλώσει ότι ο συνδυασμός του στοχεύει μόνο στην υπερνομαρχία, λέγοντας ότι στους δήμους και στις νομαρχίες Αθηνας και Πειραιά, ο καθένας μπορεί να κάνει την επιλογή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ