Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
XANIA
Νέα τραμπούκικη επίθεση Αμερικανών ναυτών

Νέα τραμπούκικη επίθεση σημειώθηκε, από ναύτες του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Τζορτζ Ουάσιγκτον», σε βάρος Χανιώτη οδηγού ταξί. Το περιστατικό δεν έγινε αμέσως γνωστό παρά μόνο μετά την αναχώρηση του αεροπλανοφόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες το ταξί που κινούνταν στην οδό Καραολή - Δημητρίου γωνία, δέχτηκε επίθεση από δύο Αμερικανούς ναύτες που βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης. Ο ένας εξ αυτών αναίτια άρχισε να γρονθοκοπά τον οδηγό, ο οποίος βγαίνοντας έξω από το αυτοκίνητο του δέχτηκε ακόμα μεγαλύτερη επίθεση, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη και το αυτοκίνητό του.

Οι δύο Αμερικανοί απομακρύνθηκαν και ο οδηγός ειδοποίησε την αστυνομία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ταξί Χανίων, Δροσερό, οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν συγνώμη για το περιστατικό και αποζημίωσαν τον οδηγό για τη ζημιά που υπέστη. Ούτε γάτα λοιπόν ούτε ζημιά. Η υποτέλεια στο αποκορύφωμά της...

Η επίθεση αυτή σε βάρος του οδηγού ταξί δεν αποτελεί κάτι καινούριο, είναι συνέχεια σωρείας τραμπούκικων επιθέσεων Αμερικανών σε βάρος συμπατριωτών μας. Σαν αφεντάδες σε χώρα - προτεκτοράτο έρχονται δέρνουνε και φεύγουνε ανενόχλητοι, αφού πρώτα πληρώσουν με τα αιματοβαμμένα δολάριά τους.

Τα επεισόδια αυτά αποτελούν απόδειξη για μια ακόμη φορά των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης και των ντόπιων υποστηρικτών της, που κρατώντας τόσα χρόνια στάση υποτέλειας απέναντι στο μεγάλο αφεντικό, επιτρέπουν να συμβαίνουν όλα αυτά, αλλά και να απολαμβάνουνε οι καουμπόηδες προστασία με την ετεροδικία.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων με δήλωση του Αντώνη Χαρχαλάκη στο «Ριζοσπάστη», καταδικάζει και καλεί και το χανιώτικο λαό με τους αγώνες του να πράξει το ίδιο και να ζητήσει μαζί με τις βάσεις τους να ξεκουμπιστούν από την πόλη και τη χώρα συνολικά. Τέλος, τονίζει πως ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Αφού, όπως όλα δείχνουν, «το πέρασμα του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου και των 6.000 Αμερικανών στρατιωτών από την πόλη μας όχι μόνο δεν ήταν τυχαίο αλλά αποτελεί σήμα κινδύνου για τρομοκρατικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και με πιθανή επίθεση στο Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ