Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αντίδραση στην καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων

Σύσκεψη με δημοσιογράφους για το δικαίωμα στη δημοκρατική πληροφόρηση

Εντονη ήταν η ανησυχία που εκφράστηκε για την καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις, σε σύσκεψη με δημοσιογράφους που διοργάνωσε, προχτές το βράδυ, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Οπως είναι γνωστό, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» προχώρησε ήδη στη συγκρότηση επιτροπής νομικών για την παροχή υποστήριξης σε διωκόμενους αγωνιστές.

Αρκετοί δημοσιογράφοι, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, στηλίτευσαν το κλίμα πρακτορολογίας, χαφιεδισμού και τρομο-λαγνείας, με αφορμή τις εξελίξεις με τη «17Ν», επισημαίνοντας πως μεθοδευμένα και κατευθυνόμενα από την κυβέρνηση και άλλους «κύκλους», επίσημους και ανεπίσημους, ντόπιους και ξένους ιμπεριαλιστικούς, επιχειρείται η χειραγώγηση της κοινής γνώμης με αιχμή και προαγωγό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, μεθοδεύεται, εμμέσως πλην σαφώς, η ενοχοποίηση ολόκληρης της Αριστεράς, αφού γίνεται προσπάθεια η «17Ν» να συνδεθεί με την Αριστερά (συνδέοντας τη «17Ν» π.χ. με τις φωτογραφίες του Μαρξ, του Τσε και του Αρη). Ταυτόχρονα προσπαθούν να συνδέσουν τη δράση της με αριστερά κινήματα και με την Κούβα, που την παρουσιάζουν ως χώρα εκπαίδευσης τρομοκρατών(!), καθώς και με τις αραβικές χώρες... Στόχος τους βέβαια είναι να ενοχοποιήσουν το ίδιο το λαϊκό κίνημα και να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα αποδοχής νέων αντιδημοκρατικών νόμων και πρακτικών που προετοιμάζονται με αφορμή την τρομοκρατία, ενώ ήδη καταπατιούνται στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες...

Οι ιμπεριαλιστές έρχονται σήμερα να εκδικηθούν τον ελληνικό λαό για τη στάση του στο Γιουγκοσλαβικό, ενάντια στην τρομοκρατία των ΗΠΑ κλπ., υπέρ του παλαιστινιακού λαού, σε μια επίθεση χειραγώγησής του και για την αποδοχή των τρομοκρατικών τους ενεργειών κατά λαών και χωρών. Αυτά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν, υπογραμμίστηκε. Και σ' αυτή την κατεύθυνση οι δημοσιογράφοι, όσοι δε δέχονται να γίνονται «βαποράκια» της κατευθυνόμενης προπαγάνδας, αλλά και γενικότερα οι διανοούμενοι, οι άνθρωποι του πολιτισμού και της επιστήμης οφείλουμε να αντιδράσουμε, επισημάνθηκε. Σ' αυτήν την κατεύθυνση συμφωνήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή της Συσπείρωσης με επιτροπή δημοσιογράφων να συνδιαμορφώσουν και απευθυνθούν με σχετικό κείμενο - κάλεσμα πλατύτερα στο δημοσιογραφικό κόσμο, στους διανοούμενους, τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού για ενιαία και δυναμική αντίδραση και διαμαρτυρία, αλλά και σε άλλες ενέργειες που αποσκοπούν στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ