Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Πνεύμα και ηθική»!

Παπαγαλάκι και ο αντιπρόεδρος; Διόλου παράξενο. Αλλωστε, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι αντιπροσωπεύει ακριβώς τη διάθεση των Αμερικανών κεφαλαιοκρατών να παραμερίσουν τις μαριονέτες τους και να αναλάβουν αυτοπροσώπως τη διαχείριση των συμφερόντων τους.

***

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που και ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής κυβέρνησης (όλοι γνωρίζουν πως ο μικρός Μπους «δουλεύει» για τον μπαμπά του και τον Τσέινι) εμπλέκεται στη χιονοστιβάδα των «λογιστικών» σκανδάλων των μεγάλων εταιριών που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ. Οπως μεταδίδει το «Ρόιτερ», ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, όταν ήταν πρόεδρος της πολυεθνικής «Halliburton», ακολούθησε την πεπατημένη των λογιστικών υπερτιμήσεων των εσόδων της εταιρίας, με στόχο την αύξηση της τιμής της μετοχής μέσα στη χρηματιστηριακή φούσκα. Ηδη, έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά του Τσέινι και έχει ενδιαφέρον ότι η εξέλιξη αυτή ήρθε μια μέρα μετά την «αποφασιστική» εμφάνιση του Προέδρου Μπους στην Wall Street, η οποία είχε χαρακτήρα... ηθικοπλαστικής παρέμβασης προς τους μεγαλοκαρχαρίες του αμερικανικού κεφαλαίου.

***

Αυτές οι ηθικοπλαστικές παρεμβάσεις του Αμερικανού Προέδρου για τη λειτουργία του κεφαλαίου μοιάζουν με ανέκδοτα στο... τετράγωνο, πολύ περισσότερο αν λάβει κανείς υπόψη το «πώς» η οικογένεια Μπους δημιούργησε την οικονομική της αυτοκρατορία. Πώς; Αποσπώντας την περιουσία του ναζί μεγιστάνα Fritz Thyssen!

Δεν το λέμε εμείς. Οποιος ανατρέξει στο διαδίκτυο (στη διεύθυνση http://www.tetrahedron.org/articles/new-world-order/bush-nazis.html) θα διαπιστώσει ότι παππούς του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ, ο Prescott Bush και ο συνεταίρος του Herbert Walker, «βοήθησαν» τον εγκληματία πολέμου Thyssen να ξεπλύνει τα τεράστια περιουσιακά του στοιχεία. Αμέσως μετά του τα «βούτηξαν»... Τα δύο συνεταιράκια, δε, ενισχύοντας τους δεσμούς τους, πάντρεψαν αργότερα και τα βλαστάρια τους, τον Τζ. Μπους και τη Σάρα. Πρόκειται για τους γονείς του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ