Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ρουσφετολογικές προσλήψεις για εξαγορά συνειδήσεων

Καταγγέλλονται οι μικροπολιτικές τακτικές του δημάρχου Ε. Φλωράτου από το συνδυασμό «Πάτρα μπροστά - Ενωμένοι» με υποψήφιο τον Π. Κοσιώνη, η στήριξη του οποίου διευρύνεται

Στη δοκιμασμένη συνταγή των ρουσφετολογικών προσλήψεων καταφεύγει ο δήμαρχος της Πάτρας Ευάγγελος Φλωράτος, ακολουθώντας την προσφιλή τακτική όσων βλέπουν να καταποντίζονται από το αδιέξοδο της πολιτικής τους σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Με προσωπική του ευθύνη, μια ανάσα πριν τις εκλογές, προσλαμβάνει στο δήμο πλήθος εργαζομένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να ικανοποιήσει τις εκλογικές του ανάγκες κι όχι τις ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών.

Ο δήμαρχος που συνεχίζει την πολιτική του προκατόχου του Αντρέα Καράβολα - ο οποίος τώρα κάνει λόγο για εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων... - με τη σειρά του αξιοποιεί το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης στα εργασιακά θέματα. Προσλαμβάνει εφαρμόζοντας στην πράξη τα νέα μοντέλα του εργασιακού μεσαίωνα χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Ε. Φλωράτου γιατί «όλα αυτά τα χρόνια προχώρησε σε προσλήψεις, αναθέσεις, εργολαβίες, μεταχείριση του προσωπικού όχι με κριτήριο τις ανάγκες του δήμου, αλλά τις μικροπολιτικές, ιδιοτελείς ανάγκες του δημάρχου. Με την προώθηση των ρουσφετολογικών πελατειακών σχέσεων αποδιάρθρωσε τις δημοτικές υπηρεσίες» και καταλήγοντας τονίζει: «Ο Παναγιώτης Κοσιώνης ως αυριανός δήμαρχος, θα παλέψει για να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις που προκύπτουν από τον Οργανισμό λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών, με μόνιμο προσωπικό, θα εξασφαλίσει ισότητα, διαφάνεια στη διαδικασία των προσλήψεων. Θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μέγιστη παραγωγή έργου προς όφελος του λαού της Πάτρας».

Για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις του Ε. Φλωράτου αντιδρούν - και με ανακοινώσεις τους - το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Πατρέων καθώς και η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων του δήμου, που τονίζει πως ο Ε. Φλωράτος «υλοποιεί τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, προωθεί τη μερική απασχόληση, την οποία και εκμεταλλεύεται πολιτικά υπονομεύοντας ταυτόχρονα δημοτικές υπηρεσίες που πάνε να τις διαλύσουν και να τις ιδιωτικοποιήσουν αμέσως μετά τις εκλογές. Το μόνιμο προσωπικό είναι εμπόδιο γι' αυτά τα σχέδια!!!».

Διευρύνεται η συσπείρωση

Μέρα με τη μέρα η δυναμική της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Κοσιώνη, συνεχώς αυξάνεται, καθώς η Κίνηση διευρύνεται και η συσπείρωση γύρω από το πρόσωπο του Π. Κοσιώνη μεγαλώνει. Πρόσφατα, σε άρθρο του σε τοπική εφημερίδα, ο πρώην αντιδήμαρχος Πατρών επί Καράβολα, Ορέστης Σκαλτσάς, εξέφρασε τη στήριξή του στο συνδυασμό του Π. Κοσιώνη, τονίζοντας πως αποτελεί πολιτική αναγκαιότητα η ανάληψη του δήμου από την Κίνηση, καθώς είναι η μόνη ικανή δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την απομάκρυνση του Φλωράτου και να βάλει τέλος στην καταστροφική πολιτική του στην Πάτρα. Στις αμέσως επόμενες ημέρες ο Π. Κοσιώνης αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την πρώτη ομάδα των προσώπων που θα μετέχουν στο δημοτικό του ψηφοδέλτιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ