Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμαρτυρία των δυνάμεων του ΟΗΕ για την κατάσταση στο χωριό Πύλα

Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ταγματάρχης Ντέζιου Κις, δήλωσε ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει προβεί σε έντονες παραστάσεις προς τον τουρκικό κατοχικό στρατό αναφορικά με την παραβίαση του στάτους κβο στην περιοχή του μεικτού χωριού Πύλα. «Θεωρούμε την κατασκευή του τοίχου πλησίον του τουρκικού παρατηρητηρίου, μόνιμη παραβίαση του στάτους κβο, που ισχύει στην περιοχή», δήλωσε ο ταγματάρχης Κις.

Είπε επίσης ότι τα Ηνωμένα Εθνη έχουν διαμαρτυρηθεί «σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο» γι' αυτήν την παραβίαση, αλλά ο τουρκικός στρατός δεν έχει ακόμα απαντήσει στα διαβήματα της Δύναμης.

Αναφορικά με προηγούμενες κινήσεις των Τούρκων με στόχο την επέκταση του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Αρσος προς την Πύλα, ο Ταγματάρχης Κις είπε ότι χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση αξιωματούχου των ΗΕ με τον Τ/Κ κοινοτάρχη της Πύλας στον οποίο ξεκαθαρίστηκε για άλλη μια φορά ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι αντίθετη με τις προθέσεις των Τούρκων.

Ωστόσο, οι Τούρκοι επιμένουν στα σχέδιά τους να επεκτείνουν το δρόμο, και η κατάσταση έχει επί του παρόντος παραμείνει στάσιμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ