Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Συνεδρίασε για προγραμματισμό

Διακοπές τέλος και για το Συνασπισμό, η Πολιτική Γραμματεία του οποίου συνεδρίασε χτες και κατέληξε σε ένα προγραμματισμό δράσης του Κόμματος για το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων και υπό την επίδραση της επικαιρότητας, δηλαδή των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, η ηγεσία του ΣΥΝ αποφάσισε να δώσει βάρος στα ζητήματα περιβάλλοντος και δράττοντας την ευκαιρία της διεθνούς διάσκεψης για το περιβάλλον που θα πραγματοποιηθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ, οργανώνει συνέντευξη Τύπου αύριο Πέμπτη με τον πρόεδρο Ν. Κωνσταντόπουλο. Επίσης, για το ίδιο θέμα προγραμματίζει συσκέψεις και εκδηλώσεις το διάστημα από 27/8 έως 4/9.

Στην ανακοίνωση τής ΠΓ γίνεται αναφορά στα προβλήματα που προκύπτουν από έντονα ή μη καιρικά φαινόμενα, τα οποία χρεώνονται στο «συνολικά λαθεμένο σχεδιασμό έργων» και στη «γενικότερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο Λεκανοπέδιο της Αττικής». Ο ΣΥΝ διαπιστώνει την ύπαρξη ευθυνών και τις αποδίδει στις κυβερνητικές πολιτικές για την πλήρη απουσία της αναγκαίας περιβαλλοντικής διάστασης, για την ανυπαρξία υποδομών και την ανεπαρκή συντήρηση των υπαρχόντων δικτύων.

Ενόψει της ΔΕΘ η ΠΓ του ΣΥΝ αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για τη φορολογική και οικονομική πολιτική, όπως επίσης και τις θέσεις του κόμματος για την αγροτική πολιτική και τις κινητοποιήσεις των βαμβακοπαραγωγών. Ζητήματα τα οποία αναμένεται να θίξει ο Ν. Κωνσταντόπουλος κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Εκθεση.

Τέλος, το φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΝ στα μέσα του Σεπτέμβρη θα αξιοποιηθεί για την προβολή των θέσεων του κόμματος ενόψει των εκλογών του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ