Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχείρηση ωραιοποίησης της κυβερνητικής εικόνας

Φουλάρουν τις μηχανές το κυβερνητικό επιτελείο και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος ενόψει εκλογών και την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου

Ζητήματα όπως η οικονομική πολιτική, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και, φυσικά, οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, απασχόλησαν τον χτεσινό «πρωινό καφέ» του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, με τους συνεργάτες του, τον πρώτο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε ό,τι αφορά στην οικονομική πολιτική, εκτενέστερη συζήτηση θα γίνει στη συνάντηση του Κ. Σημίτη με τον υπουργό Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη, τις προσεχείς μέρες, ενόψει της ομιλίας του πρώτου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα συζητηθεί και το κύμα ανατιμήσεων που αναμένεται το φθινόπωρο να πλήξει περαιτέρω τα ήδη ισχνά λαϊκά εισοδήματα. Χωρίς βέβαια να αναμένεται ταυτόχρονα και κάποια ουσιαστική κυβερνητική παρέμβαση, όπως διαφάνηκε και από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, ο οποίος το περισσότερο που μπόρεσε ήταν να καλέσει τους καταναλωτές να... αντιδράσουν.

Κατά τ' άλλα, σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, θα ενημερώσει τον Κ. Σημίτη για την πορεία των ερευνών γύρω από τη «17Ν». Ενώ αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα Παιδείας, αλλά και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

Το κυβερνητικό επιτελείο επιταχύνει τους ρυθμούς του ενόψει των εκλογών του Οκτώβρη και όλα δείχνουν πως λαμβάνει τα ενδεδειγμένα μέτρα, επικοινωνιακής κυρίως υφής, προκειμένου να αμβλύνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να αναστρέψει την αρνητική εικόνα της κυβέρνησης. Στα πλαίσια αυτά αρκετά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Κ. Σημίτης προγραμματίζουν μια σειρά από περιοδείες από το Σεπτέμβρη στην επαρχία.

«Πονοκέφαλος» οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Η πρώτη συνάντηση του Κ. Σημίτη χτες ήταν αυτή με τον υπουργό Γεωργίας, Γ. Δρυ, που αφορούσε βέβαια στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των βαμβακοπαραγωγών, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να μεταβούν στη ΔΕΘ και να διαδηλώσουν εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής, με αφορμή την καταστροφική κοινοτική απόφαση η οποία μειώνει παραπέρα την τελική τιμή που θα εισπράξουν για το προϊόν τους. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση απεργάζεται μεθόδους άμβλυνσης των αγωνιστικών διαθέσεων των αγροτών, μια και το τελευταίο που θα ήθελε είναι να πορευτεί προς τις εκλογές με ανοιχτά αγωνιστικά μέτωπα.

Αλλωστε, και μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο υπουργός Γεωργίας έκανε έκκληση για διάλογο, ενώ επέμενε στον ισχυρισμό πως η κυβέρνηση εξασφάλισε μια θετική απόφαση από μεριάς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σήμερα οι ανακοινώσεις για την υπερνομαρχία

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κ. Σημίτη με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Λαλιώτη, κατά την οποία φαίνεται να οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά, την οποία και θα ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι ο Κ. Λαλιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας χτες, υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας-Πειραιά θα είναι ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Γιάννης Σγουρός. Για τη Νομαρχία Πειραιά ακούγεται ως επικρατέστερο το όνομα του προέδρου του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Γ. Μίχα, ενώ για αυτή της Αθήνας δεν αποκλείουν τη σημερινή νομάρχη, Ελ. Μπεσμπέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ