Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι... κίνδυνοι για την οικονομία

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ τα απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ (δε μιλάμε για τα «στελέχη») πως όταν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδωτικοποιήσεις του Μητσοτάκη (1990-1993 αν θυμούνται) αποτέλεσαν κίνδυνο για την οικονομία;

Δεν το λέμε εμείς, ο υπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, το είπε χθες στη Βουλή. Με την αρνητική - λέει - εντύπωση που είχε δημιουργηθεί στην κοινωνία για τις ιδιωτικοποιήσεις, υπήρξε ο κίνδυνος για πισωγύρισμα της οικονομίας!

Αλλα εντάξει, στη συνέχεια μας ήρθε ο εκσυγχρονισμός, οπότε συνεχίσαμε να πηγαίνουμε προς τα μπροστά όπως διαπιστώνουμε από τη σύγχρονη καθημερινότητα.

Ισως κάποιος να πει ότι έχουν περάσει χρόνια από το 1990, φαίνεται όμως ότι για ορισμένα πράγματα όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται η αλήθεια. Αλλωστε το θέμα «ιδιωτικοποιήσεις» παραμένει επίκαιρο μια και η κυβέρνηση ως γνωστόν τις έχει «κορώνα στο κεφάλι της».

ΚΑΘΟΛΟΥ πειστική η εξήγηση ότι για το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά φταίνε κάποιοι κακοί «επιχειρηματίες» και κυρίως μικρομεσαίοι που προβάλλει το υπουργείο Ανάπτυξης. Δε μας έλεγαν ότι ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών και ενίσχυση της ποιότητας των αγαθών;

Αλλα είναι φυσικά γνωστή τακτική των οικονομικών υπουργείων η «ανάγνωση» των φαινομένων όπως μας βολεύει κάθε φορά. Δυστυχώς όμως οι ευθύνες τους για την επικρατούσα κατάσταση είναι δεδομένες και δε θα μπορέσουν να τις αποφύγουν.

Πάντως μην αμφιβάλλετε πως κίνητρο τους για όποια μέτρα πάρουν είναι η «βελτίωση» του δείκτη του πληθωρισμού και τίποτε άλλο. Το πάλαι ποτέ «καλάθι της νοικοκυράς», το έχουν από καιρό αποκηρύξει ως κριτήριο.

Αλλωστε το «καλάθι» έγινε καροτσάκι σούπερ μάρκετ κι εκεί ισχύουν άλλοι κανόνες μια και οι μεγάλες αλυσίδες που έχουν εγκαθιδρυθεί παντού δε «σηκώνουν πολλά - πολλά» στην τιμολογιακή πολιτική τους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ