Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Τα «Νέα» αναφέρονται στα σενάρια για τη σύλληψη της Αγγ. Σωτηροπούλου, χαρακτηρίζοντάς την ως δόλωμα για τη σύλληψη Κουφοντίνα. Λέει συγκεκριμένα το ρεπορτάζ: «Η εθελούσια παρουσίαση του "Λουκά" της "17Ν" στο μέγαρο της Αστυνομίας δεν είναι τυχαίο ότι συνδέθηκε με τις κλιμακούμενες πιέσεις της Αντιτρομοκρατικής γύρω από την Αγγελική Σωτηροπούλου. Η αναμενόμενη σύλληψή της που θα άφηνε ορφανό το 12χρονο παιδί τους Εκτορα, μέτρησε καταλυτικά στις ούτως ή άλλως λιγοστές επιλογές του καταζητούμενου για δύο και πλέον μήνες Δημήτρη Κουφοντίνα». Ακόμη, σε άλλο ρεπορτάζ που αναφέρεται στην τύχη του γιου της Σωτηροπούλου, Εκτορα, σημειώνεται ότι εκφράζονται φόβοι από το περιβάλλον της συλληφθείσας ότι «μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια όχι μόνο να εμπλακεί το παιδί στο παιχνίδι της τηλεθέασης, αλλά και να μεταφερθεί σε ίδρυμα».

Το «Εθνος» αναφερόμενο στα ίδια σενάρια επικαλείται ανεπίσημες πηγές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι «το αποτύπωμα της Αγγελικής Σωτηροπούλου στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως είχε βρεθεί και ταυτοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν είχαν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες». Οι ίδιες ανεπίσημες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι «η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ήλπιζε στη συνεργασία του "Λουκά" της "17Ν" χρησιμοποιώντας ως μέσον ψυχολογικής πίεσης το ενδεχόμενο σύλληψης της συντρόφου του. Η προοπτική αυτή θα είχε δυσμενέστατες συνέπειες για το παιδί της Σωτηροπούλου που ήταν η αδυναμία του Κουφοντίνα, γεγονός που πίστευαν ότι δε θα τον άφηνε αδιάφορο».

Το «Βήμα» σημειώνει ότι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας «έχουν εντοπίσει την παρουσία τουλάχιστον δύο ακόμη γυναικών. Μία εξ αυτών κατοικεί στην Αίγινα και είναι εδώ και χρόνια καταχωρημένη στα αρχεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για πιθανή δραστηριοποίηση στο "αντάρτικο πόλεως". Η άλλη διαμένει στη Νίκαια και είχε παλαιότερα σχέσεις με αντιεξουσιαστικές οργανώσεις στην Ιταλία».

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι «με τη χτεσινή σύλληψη της Αγγ. Σωτηροπούλου ανοίγει ο δρόμος για τις Αρχές, προκειμένου να προβούν σε λήψη δείγματος από αίμα για να συγκρίνουν με τεστ DNA τη γυναικεία τρίχα που βρέθηκε στο Στρατηγείο της "17Ν" στο Παγκράτι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ