Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 Ν»
Σήμερα η απολογία της Α. Σωτηροπούλου

Eurokinissi

Απολογείται σήμερα στις 6 μ.μ. ενώπιον του ειδικού ανακριτή, προέδρου Εφετών Λεων. Ζερβομπεάκου, η 40χρονη Αγγελική Σωτηροπούλου, η μοναδική μέχρι στιγμής γυναίκα, που κατηγορείται ως μέλος της «17 Ν». Συνελήφθη προχτές στα Εξάρχεια, ενώ πήγαινε στο γραφείο της δικηγόρου της Ιωάννας Κούρτοβικ και ύστερα από συμφωνία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να βρίσκεται μακριά από το σπίτι της, ώστε να μην είναι παρών ο 12χρονος γιος της.

Η Σωτηροπούλου αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, με βάση αποτύπωμά της, που, κατά την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εντοπίστηκε στο κούφωμα συρόμενης πόρτας στο διαμέρισμα της οδού Δαμάρεως στο Παγκράτι. Οι κατηγορίες είναι: «Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατασκευή - προμήθεια - κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού για την εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης αυτής και διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία». Η ίδια αρνείται το κατηγορητήριο, σύμφωνα με δήλωση της συνηγόρου της, η οποία πρόσθεσε ότι «ένα αποτύπωμα σε χώρο διαμονής δε θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο».

Στον ειδικό ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί με υπόμνημα, αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη στη «17 Ν». Κατά την πρώτη εξέτασή της στις 4-8-2002 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, είχε υποστηρίξει ότι αυτή γνώρισε στον πρώην σύζυγό της Σάββα Ξηρό τον Δημ. Λαμπρόπουλο (Κουφοντίνα), με τον οποίο συζούσε από το 1989. Είχε επίσης εκφράσει την απόλυτη βεβαιότητά της ότι «ο Σάββας δεν ανήκει σε καμία οργάνωση» και ότι «αν είχε μπλέξει με κάποια οργάνωση» θα το αντιλαμβανόταν...

Με αφορμή τη σύλληψη της Σωτηροπούλου, και παρά το γεγονός ότι όλο το τελευταίο διάστημα προαναγγέλλεται σχεδόν κάθε κίνηση της Αντιτρομοκρατικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας δήλωσε χτες ότι «οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται, ούτε υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας». Παράλληλα, και παρά τα έντονα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί από τις εξελίξεις γύρω από τη «17 Ν», ο εκπρόσωπος υποστήριξε πως «δε διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες», για να συμπληρώσει ότι «για όσους υπάρχουν στοιχεία, για όσους υπάρχουν αποδείξεις, να είστε βέβαιοι ότι ο νόμος θα κάνει τη δουλιά του. Και η έρευνα θα προχωρήσει σε βάθος. Το κουβάρι της τρομοκρατίας, η οποία άρχισε να εξαρθρώνεται, θα φθάσει μέχρι το πλήρες ξετύλιγμά του».

Χτες επισκέφθηκε τον Σάββα Ξηρό στις φυλακές Κορυδαλλού ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Στ. Σύρος, ο οποίος συνομίλησε μαζί του. Πιθανότατα, η συνομιλία αυτή αφορούσε στην υπόθεση της Λ. Ριανκούρ, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί σε προχτεσινές δηλώσεις του ο συνήγορός του Γ. Αγιοστρατίτης.

Χτες, τέλος, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στον ειδικό ανακριτή Λεων. Ζερβομπεάκο, μέσω των συνηγόρων του Απ. Ανδρεουλάκου και Στ. Γεωργίου, ο Νικηφόρος - Ευάγγελος Μάτης, αδελφός του αστυφύλακα Χρ. Μάτη, ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλη της «17 Ν» κατά τη ληστεία στην ΕΤΕ Πετραλώνων στις 24-12-1984.

Νέα προκήρυξη

Προκήρυξη με την υπογραφή της «17 Ν» πέταξαν χτες άγνωστοι στο επαρχείο Ικαρίας. Πρόκειται για μια σελίδα τυπωμένη σε κομπιούτερ, στην οποία αναφέρεται ότι η «17 Ν» δεν τελείωσε με τη σύλληψη του Δ. Κουφοντίνα και πως στην «επέτειό μας θα σας έχουμε εκπλήξεις». Οι αρχές εκτιμούν ότι είναι άνευ σημασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργή Σωτηροπούλου για μάρτυρα κατηγορίας (2003-05-28 00:00:00.0)
Ελεύθερος χωρίς όρους ο Αυγουστίνος Ξηρός (2002-11-07 00:00:00.0)
Αφαίρεσαν σημειώσεις από κρατούμενους (2002-11-06 00:00:00.0)
Δίωξη και κατά του Αυγουστίνου Ξηρού (2002-11-02 00:00:00.0)
Προσωρινά ελεύθερη η Α. Σωτηροπούλου (2002-09-17 00:00:00.0)
Προφυλακίστηκε και ο Σωτ. Κονδύλης (2002-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ