Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οργή Σωτηροπούλου για μάρτυρα κατηγορίας

Την προσκόμιση στο δικαστήριο που δικάζει τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» ολόκληρου του φακέλου των συνθηκών νοσηλείας του Σάββα Ξηρού στον «Ευαγγελισμό» ζήτησε χτες ο συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Γιάννης Ραχιώτης, λέγοντας: «Εχει σημασία να δούμε πώς ένας τυφλός και κουφός απολογείται».

Παίρνοντας το λόγο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, επισήμανε ότι από τη μέχρι τώρα ακροαματική διαδικασία δεν έχει προκύψει κανένα σε βάρος του στοιχείο που να αποδεικνύει ότι αυτός ήταν ο καθοδηγητής της «17 Νοέμβρη», προσθέτοντας πως κανείς από τους κατηγορούμενους δεν έχει καταθέσει πως υπήρχε αρχηγός της Οργάνωσης. Το τελευταίο επιχείρημα του Αλ. Γιωτόπουλου ο πρόεδρος του δικαστηρίου το σχολίασε λέγοντας πως σε μια κλειστή ομάδα μόνο τα μέλη της ξέρουν ποιος διατάσσει. «Δυστυχώς σε τέτοιου τύπου οργανώσεις είναι ό,τι πουν οι κατηγορούμενοι», πρόσθεσε.

Την οργή της Αγγελικής Σωτηροπούλου προκάλεσε η κατάθεση της Ευαγγελίας Σάγρη, η οποία υποστήριξε ότι την είδε μαζί με τον Σάββα Ξηρό δύο 24ωρα πριν την έκρηξη στο λιμάνι του Πειραιά να κάθονται σε καφετερία. Η μάρτυρας προσήλθε οικειοθελώς να καταθέσει ακούγοντας την Αγγ. Σωτηροπούλου να κατηγορεί την αστυνομία. Οπως είπε η Ευαγγ. Σαγρή, αυτό που της έκανε εντύπωση στο ζευγάρι ήταν ο τρόπος που ο Σάββας Ξηρός κρατούσε στα γόνατά του μια τσάντα. Επιεικώς φαντασιόπληκτη χαρακτήρισε τη μάρτυρα η Αγ. Σωτηροπούλου.

Ο Πάτροκλος Τσελέντης αναφερόμενος στο καταστατικό της «17 Νοέμβρη» που βρέθηκε στο διαμέρισμα της οδού Δαμάρεως, είπε ότι το αντέγραψε ο ίδιος από ένα κείμενο που του είχε δώσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας χωρίς να γνωρίζει τον συγγραφέα. «Δε ρώτησα τον Κουφοντίνα πού το βρήκε. Τέτοιες ερωτήσεις δεν έπρεπε να γίνονται», είπε. Σύμφωνα με τον Π. Τσελέντη ποτέ δεν εφαρμόστηκαν όσα περιλαμβάνονταν στο συγκεκριμένο κείμενο. «Αν είχε εφαρμοστεί, δε θα συνέβαινε ό,τι συνέβη. Δε θα είχαμε τις συλλήψεις με αυτόν τον τρόπο», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ