Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» ο κομμουνιστής Ντίνος Μαυρόπουλος

Πέθανε χτες και κηδεύεται αύριο Πέμπτη ώρα 3.30 μμ από το νεκροταφείο Βύρωνα, ο κομμουνιστής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Ντίνος Μαυρόπουλος.

Από τα νεανικά του χρόνια, από το 1942, εντάχτηκε στο ΚΚΕ και αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή μέσα από τις γραμμές του, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα μέχρι το τέλος της ζωής του. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΕΛΑΣίτης, έδρασε στις Ανατολικές συνοικίες της Αθήνας κατά των κατακτητών.

Από το τέλος του 1944, που συνελήφθη από το μετακατοχικό εμφυλιοπολεμικό κράτος, έμεινε στις φυλακές μέχρι το 1963 πιστός στις ιδέες του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, «περνώντας» απ' όλες σχεδόν τις φυλακές. Για τη συμμετοχή του στους αγώνες του λαού μας, καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο. Απολύθηκε από τους τελευταίους το 1963, ενώ συνελήφθη ξανά από τη Χούντα το 1967 και εξορίστηκε στη Γυάρο και από εκεί στο Παρθένι, απ' όπου βγήκε το 1971. Συνέχισε μέχρι το τέλος, από στελεχικές κομματικές θέσεις, τον αγώνα για τα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού.

Η Συντακτική Επιτροπή και το προσωπικό του «Ριζοσπάστη» εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην κόρη του Χριστίνα, τη συνάδελφο μας στο «Ρ», και στην οικογένειά του.

Παράκληση της οικογένειας, να μην κατατεθούν στεφάνια αλλά τα χρήματα για όσους επιθυμούν, να διατεθούν στο «Ριζοσπάστη» ή στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ