Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν σήμερα όλοι οι μηχανικοί της χώρας

Με παντεχνική πανελλαδική απεργία, που πραγματοποιείται σήμερα με απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), σύσσωμος ο τεχνικός κόσμος της χώρας αντιδρά στην κατάθεση του Σχεδίου Νόμου για τις μελέτες από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Στην Αθήνα, το ΤΕΕ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πατησίων), ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις έχει προγραμματιστεί να γίνουν στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην κινητοποίηση έχουν δηλώσει συμμετοχή οι μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι μελετητές, οι κλαδικοί Σύλλογοι των μηχανικών, οι πολυτεχνικές σχολές των Πανεπιστημίων και οι τέσσερις (από τις πέντε) εργοληπτικές οργανώσεις της χώρας, στις οποίες μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστικών εταιριών - εκτός των μεγαλοκατασκευαστών.

Οπως είναι γνωστό, ο τεχνικός κόσμος ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την ανασύνταξή του, σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες και ομόφωνες προτάσεις που έχουν υποβληθεί εδώ και σχεδόν δυο χρόνια από όλους τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους στο θέμα φορείς.

Σε ανακοίνωση της ΔΕ του ΤΕΕ τονίζεται ότι οι μηχανικοί όλης της χώρας απεργούν:

  • Για να μην εκτελούνται έργα χωρίς μελέτες
  • Για να μη γίνει ολιγοπώληση στα δημόσια και ιδιωτικά έργα
  • Για να μην υποκαθιστούν σύμβουλοι και άσχετοι τη Δημόσια Διοίκηση
  • Για να μη διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα
  • Για να μην απαξιώνεται το επιστημονικό δυναμικό
  • Για να διασφαλιστούν η ασφάλεια των πολιτών, το δημόσιο συμφέρον, η ποιότητα ζωής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ