Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Καταγγέλλουν αυθαιρεσίες στη συντήρηση οχημάτων

Με πρόσκληση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δ. Νάιντου, η διοίκηση του Συνδικάτου Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Μακεδονίας - Θράκης «Ο ΕΡΜΗΣ» προσήλθε χθες το πρωί στο γραφείο της Εισαγγελίας και κατέθεσε συγκεκριμένες καταγγελίες για υπηρεσίες και επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους κανονισμούς και την εργατική νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι μετά τα τελευταία πολύνεκρα οδικά ατυχήματα στα Τέμπη και στον Αλιάκμονα, το Συνδικάτο είχε καταθέσει υπόμνημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο ζητούσε να του δοθεί η δυνατότητα να καταθέσει συγκεκριμένες καταγγελίες για εταιρίες μεταφορών, που δεν τηρούν τους κανόνες και παραβιάζουν καθημερινά την εργατική νομοθεσία, καθώς και για την απαράδεκτη στάση των υπηρεσιών της Τροχαίας και των Επιθεωρήσεων Εργασίας (ΕΕ).

Τελικά, στη συνάντησή της χθες με τον εισαγγελέα Δ. Νάιντο, η διοίκηση του Συνδικάτου κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για την απαράδεκτη στάση της Τροχαίας και της ΕΕ και κατονόμασε 20 επιχειρήσεις, που, κατά την άποψή της, πρέπει να ελεγχθεί προσεκτικά η λειτουργία τους, για να διαπιστωθούν οι παραβιάσεις και οι αυθαιρεσίες τους.

Στον κατάλογο που κατέθεσαν περιλαμβάνονται οι εξής επιχειρήσεις, που παρανομούν ή επιτρέπουν στους συνεργάτες τους αυτοκινητιστές να παρανομούν: ΤΙΤΑΝ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΝΤΑΒΑΣ, ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ, ΗΛΙΑΔΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ, ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘ., ΚΟΚΟΤΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ), ΚΑΛΟΧΩΡΗΣ (ΕΝΩΣΗ ΑΘΗΝΩΝ), ΙΜΕ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΛΙΛΑΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ΣΙΓΓΕΝΙΔΗΣ ΑΕ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΕ, ΤΖΙΚΑΣ ΕΥΑΓ., ΤΣΟΛΑΚΗΣ, ΚΑΣΑΠΗΣ, ΔΕΛΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ, ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ολες οι πιο πάνω εταιρίες κατηγορούνται με υπερφόρτωση και πολλές ώρες απασχόλησης των οδηγών και Σάββατα και Κυριακές.

Υπάρχουν, όμως, και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις, που καταγγέλλονται για τις ίδιες παραβάσεις, καθώς και για μη σωστή συντήρηση των οχημάτων. Επίσης από το λιμάνι διακινούνται από τις μεταφορικές εταιρίες υπερφορτωμένα «κοντέινερ», χωρίς κανέναν έλεγχο από τους τελωνειακούς, σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ