Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κενά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη για την άτυπη πνευμονία

Πλήρης είναι κατά τον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας Ε. Νασιώκα η ετοιμότητα των μηχανισμών του κράτους για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων της άτυπης πνευμονίας στη χώρα μας.

Το θέμα της λήψης των απαραίτητων μέτρων έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και ο υφυπουργός στην απάντησή του δεν αναγνώρισε κανένα κενό στην ετοιμασία του συστήματος Υγείας. Είπε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός και ανέφερε ότι υπήρξε και έγκαιρη ενημέρωση και λήψη μέτρων για πιθανά κρούσματα άτυπης πνευμονίας. Κατά τον Ε. Νασιώκα, το σύστημα έδειξε ότι είναι έτοιμο αφού διαθέτει και ειδικούς χώρους θεραπείας αλλά και υψηλού επιπέδου προσωπικό.

Ο Π. Κοσιώνης παρατήρησε ότι άσχετα με το ότι δεν έχει εμφανιστεί στη χώρα μας κρούσμα άτυπης πνευμονίας, το πρόβλημα είναι ότι η βασική δομή του συστήματος Υγείας δεν είναι έτοιμη για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Λείπει, τόνισε, τελείως η πρωτοβάθμια Υγεία και η αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχουν χώροι προεπιλογής των όποιων περιστατικών. Μάλιστα, οι γιατροί στάλθηκαν «γυμνοί» από το υπουργείο για να αντιμετωπίσουν τα ενδεχόμενα περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ