Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΣΟΣ ΛΕΠΤΗΣ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Χρειάζεται ολοκληρωμένη ανάπλαση

Παρέμβαση - καταγγελία της ΚΟ Ορεστιάδας του ΚΚΕ

Χωρίς νερό, ρεύμα, χώρους υγιεινής και στοιχειώδεις εγκαταστάσεις παραμένει το άλσος της Λεπτής στην Ορεστιάδα, όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη από οργανωμένους χώρους αναψυχής, πράσινου, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, άθλησης κλπ.

Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωση - καταγγελία η Κομματική Οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ, που επισημαίνει ότι εδώ και πέντε χρόνια κτίζεται το Δημοτικό Αναψυκτήριο στον Αϊ - Γιώργη Λεπτής, ενώ το άλσος παραμένει στην άθλια κατάσταση που περιγράφεται πιο πάνω, με ευθύνη των δημοτικών παρατάξεων που ήταν στο τιμόνι του δήμου τις τελευταίες δεκαετίες.

Το Μάρτη του 1998, τονίζει η ανακοίνωση - καταγγελία, με απόφαση του δήμου, ξεκίνησε η κατασκευή του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στον Αϊ - Γιώργη. Γεννήθηκε τότε η ελπίδα για μια συνολική παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο του άλσους. Η δαπάνη του έργου ανέρχονταν σε 200 εκατομμύρια δρχ. περίπου, η πίστωση, «υποσχέθηκαν», ότι ήταν εξασφαλισμένη, εγγεγραμμένη μάλιστα στον προϋπολογισμό του δήμου.

Τα δύο τελευταία χρόνια όμως, από έλλειψη πιστώσεων, σταμάτησε κάθε εργασία και το έργο φαίνεται να έχει εγκαταλειφτεί. Αποδεικνύεται έτσι για άλλη μια φορά πόσο ψεύτικες είναι οι υποσχέσεις των κυβερνητικών και δημοτικών παραγόντων για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, ανάπλαση και αξιοποίηση του άλσους Λεπτής, που τόσο ανάγκη έχει η νεολαία και η πόλη.

Η Κομματική Οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ καλεί τους μαζικούς φορείς της πόλης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και αγωνιστικά να ασκήσουν κάθε πίεση και να απαιτήσουν τα απαραίτητα κονδύλια, για να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες, να λειτουργήσει επιτέλους το Δημοτικό Αναψυκτήριο Λεπτής και να ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση - ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ