Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Συνεδριάζει σήμερα το νέο ΔΣ

Με θέμα τη συγκρότησή του σε Σώμα συνεδριάζει σήμερα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Στο νέο ΔΣ που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης και της 22ης Μαΐου, τη συντριπτική πλειοψηφία κατέχουν οι δυνάμεις εκείνες που εκφράζουν τις αντιλήψεις και τις πρακτικές της συναίνεσης και του συμβιβασμού με την εργοδοσία και την κυβερνητική πολιτική.

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», συνεπής στη στάση της και τις διακηρύξεις της, θα συνεχίσει να αγωνίζεται και μέσα στο ΔΣ, αλλά κυρίως έξω από αυτό, για την αγωνιστική ανάταση του δημοσιογραφικού κλάδου, για να μετατραπεί η ΕΣΗΕΑ σε σωματείο και πόλο συσπείρωσης των μαχόμενων δημοσιογράφων που βιώνουν τη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα. Γι' αυτό, δεν πρόκειται με την ψήφο της να συναινέσει στη συγκρότηση προεδρείου που θα εκφράζει τη μία ή την άλλη πλευρά των παραπάνω δυνάμεων.

Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, από τους περίπου 3.800 δημοσιογράφους - μέλη της ΕΣΗΕΑ (ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που παραμένουν αναγκαστικά εκτός Ενωσης λόγω του αναχρονιστικού αντιδραστικού Καταστατικού της), συμμετείχαν οι 2.754. Εγκυρα ψηφοδέλτια βρέθηκαν 2.605 και άκυρα - λευκά 149.

  • Από τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» που έλαβε 259 ψήφους, εκλέχτηκε ο Παναγιώτης Ράμμος.
  • Από την παράταξη «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι» που έλαβε 873 ψήφους, εκλέχτηκαν οι Μανώλης Μαθιουδάκης, Τέρενς Κουίκ, Γιώργος Βλαβιανός και Γιώργος Στεφανής.
  • Από την «Συσπείρωση Δημοσιογράφων» που έλαβε 767 ψήφους, εκλέχτηκαν οι Αριστείδης Μανωλάκος, Νίκος Μεγγρέλης και Φανή Πετραλιά.
  • Από την «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» που έλαβε 321 ψήφους, εκλέχτηκαν οι Δημήτριος Τσαλαπάτης και Κώστας Μπετινάκης.
  • Από την «Αριστερή Οχθη» που έλαβε 193 ψήφους, εκλέχτηκε η Νανά Νταουντάκη.
  • Οι παρατάξεις «Δούρειος Τύπος» (έλαβε 154 ψήφους) και «Financial Crimes» (Πρωτοβουλία Γένοβα) (έλαβε 39 ψήφους), δεν κατέλαβαν έδρα.

Η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή απαρτίζεται από τους Πέτρο Κασιμάτη, Κώστα Τσουπαρόπουλο και Νικόλαο Ιγγλέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ