Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

- Το Παράρτημα Πετραλώνων - Θησείου - Πάνω Σφαγίων της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 28 Μάη, στις 6.30 μ.μ., τη χρονιάτικη απολογιστική συνέλευσή του στα γραφεία του (Κυδαντιδών 24) στα Πετράλωνα.

Οι υποψηφιότητες για το ΔΣ και την ΕΣ πρέπει να υποβληθούν εγγράφως στα γραφεία του Συνδέσμου, το αργότερο 2 μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση.

- Η ΠΟΑΟ, η ΠΕΑΕΑ και η ΠΕΑΦΕ καλούν τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 29 Μάη και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών - ΕΕΛ (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος). Θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του 2ου λογοτεχνικού διαγωνισμού αφιερωμένου στα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ και θα απονεμηθούν τα βραβεία, οι έπαινοι και τιμητικά διπλώματα.

- Ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με το Παράρτημα Αλίμου της ΠΕΑΕΑ και τον Πανελλήνιο Πολιτιστικό Σύλλογο Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ πραγματοποιούν το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο, στη μνήμη του Αρχηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη, την Κυριακή, 1 Ιούνη, στις 10.30 π.μ., στην Παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος στον Αλιμο.

- Η Ενωση Φίλων μνήμης του Διαμαντή, με τη συμπλήρωση 54 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Γιάννη Αλέξανδρου - Διαμαντή και την περάτωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης για την πρωτοπόρα 8η ομάδα Παρνασσού του ΕΛΑΣ, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης την Κυριακή 8 Ιούνη, στις 11 π.μ. στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη) του Δήμου Παρνασσού. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3802923 και 210 52 42254 Ευαγγελία Λύτρα.

- H Α΄ Νομαρχιακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ Πειραιά, η Κομματική Οργάνωση Αίγινας του ΚΚΕ, οι συγγενείς των εκτελεσμένων αγωνιστών της Αίγινας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιούν εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου των εκτελεσμένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην περίοδο 1947-1949, την Κυριακή, 1 Ιούνη. Η αναχώρηση θα γίνει από τον Πειραιά στις 8 π.μ., με προσυγκέντρωση στις 7.30 π.μ. έξω από το βαποράκι ΝΕΦΕΛΗ για την Αίγινα.

- To παράρτημα ΠΕΑΕΑ Χαλκίδας πραγματοποιεί την Κυριακή 1 Ιούνη και ώρα 10.30 π.μ., εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 114 εκτελεσμένους αγωνιστές στη Ριτσώνα, το Μάη του 1944, από τους Γερμανοφασίστες κατακτητές. Καλούνται να συμμετάσχουν, αντιστασιακοί, οι απόγονοι και φίλοι της ΕΑ και του ΔΣΕ, στην εκδήλωση στον τόπο της θυσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ