Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρνήθηκαν επιχορήγηση για το «Εγχειρίδιο» της ΟΓΕ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), την 1η Απρίλη, κατέθεσε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας να επιχορηγήσει το συγκλονιστικό «Εγχειρίδιό» της, που παρουσιάζει εικόνες και στοιχεία για τις απώλειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και κυρίως Ιράκ) στους λαούς, τις γυναίκες και τα παιδιά, ώστε να φτάσει αυτή η εκπληκτική δουλιά και στην τελευταία γωνιά της χώρας. Η ίδια η γενική γραμματέας Ισότητας, Εφη Μπέκου, με ανακοίνωσή της ενέκρινε, 18 μέρες αργότερα, το αίτημα και διέταξε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν «στις απαραίτητες ενέργειες για επιχορήγηση της ΟΓΕ με το ποσό των 3.000 ευρώ». Μόνο που η Διεύθυνση Οικονομικών της ΓΓΔΑ επέστρεψε τη σχετική αλληλογραφία για την επιχορήγηση της Ομοσπονδίας, με τον ισχυρισμό ότι «η έκδοση εγχειριδίου που θα αναφέρεται στις επιπτώσεις των πολέμων στα παιδιά δεν αφορά γυναικείο θέμα»!

Η αδικαιολόγητη αυτή ενέργεια προκάλεσε έκπληξη και απορία στην ΟΓΕ και στη δριμύτατη ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει πως είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς κατάφεραν οι συγκεκριμένες οικονομικές υπηρεσίες να αποσυνδέσουν τα πυρπολημένα και ακρωτηριασμένα παιδιά απ' τις μάνες τους: «Τα παιδιά, κ. Μπέκου, δε βρέθηκαν στον πλανήτη μας σαν κομήτες και μας εξέπληξε το γεγονός ότι οι οικονομικές υπηρεσίες φαίνεται να αμφισβητούν ότι τα παιδιά στη βρεφική, νηπιακή και παιδική ηλικία είναι αναπόσπαστο κομμάτι των γυναικών - μανάδων τους. Η ΟΓΕ στην 27χρονη αγωνιστική της πορεία ανέδειξε μεγάλα θέματα και συνέβαλε αποφασιστικά στις διεκδικήσεις των γυναικών της χώρας μας. Κι ας μας απαντήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας, οι αγώνες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν είναι ζήτημα που ασχολήθηκε το γυναικείο κίνημα; ΄Η μήπως δημιουργήθηκε νηπιακό κίνημα και δεν το γνωρίζουμε;»...

Η ΟΓΕ, στην ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει ακόμα ότι είναι μια οργάνωση που δεν επιχορηγείται από κανένα φορέα, γιατί θέλει να διατηρήσει την αυτονομία της, τη φυσιογνωμία της και το δικό της λόγο, χωρίς συμβιβασμούς και κύρια χωρίς εκπτώσεις στους σκοπούς και τους στόχους της. «Η ΟΓΕ έχει τη βεβαιότητα ότι εσείς, κ. Μπέκου, θα δώσετε λύση στο θέμα, γιατί οι επιχορηγήσεις για μας δεν είναι για δεξιώσεις και δημόσιες σχέσεις, αλλά για δράση και αγώνες. Πιστεύουμε, τέλος, ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας δε θα πρέπει να κάνει διακρίσεις και ιδιαίτερες αξιολογήσεις. Γιατί εμείς δεν επαιτούμε, διεκδικούμε», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ