Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να υπερψηφιστούν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί

Για το ΚΚΕ και οι ερχόμενες τοπικές εκλογές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο των λαϊκών αγώνων, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, τόνισαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ - ο Γ. Χώτος γραμματέας της ΕΠ και μέλος της γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Τ. Τσιαπλές, μέλος του γραφείου της ΕΠ και γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και ο Γ. Πατάκης μέλος της ΕΠ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ - καλώντας τους Θεσσαλούς να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς που αντιτάσσονται και αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Χώτος, για το ΚΚΕ η μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών θα κερδηθεί μόνο αν ο λαός αποφασίσει να δώσει με την ψήφο του «σκληρό χτύπημα» στην αντιλαϊκή πολιτική. «Κι αυτό το χτύπημα - πρόσθεσε - μπορεί να δοθεί με το "μαύρισμα" των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, οι οποίοι συντάσσονται και διαχειρίζονται αυτή την πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και με την υπερψήφιση των συνδυασμών που αντιτάσσονται και αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική».

Συνεχίζοντας ο Γ. Χώτος, υπογράμμισε: «Είναι γνωστό ότι στη Θεσσαλία στηρίζουμε από κοινού με το ΔΗΚΚΙ τους 4 υποψήφιους νομάρχες, τους υποψήφιους δημάρχους των πρωτευουσών των νομών κι άλλους πολλούς υποψήφιους σε μικρότερους δήμους. Τη στήριξή της σε υποψήφιους που στηρίζει το ΚΚΕ, προσφέρει, σε αρκετές περιπτώσεις - Νομαρχία Λάρισας και Μαγνησίας και σε πολλούς δήμους της περιοχής - και η Κομμουνιστική Ανανέωση. Πιστεύουμε ότι αυτή η αγωνιστική συσπείρωση, όχι μόνο θα συμβάλει στην επιτυχία της μάχης των τοπικών εκλογών, αλλά θ' αποτελέσει μια βάση για τη συνέχεια». Και επισήμανε πως η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ και τους καλεί να υπερψηφίσουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, εκτός των άλλων και γιατί οι συνδυασμοί αυτοί θα βρίσκονται πάντα και παντού μαζί με το λαό στους αγώνες του για τη λύση των προβλημάτων και την καλυτέρευση της ζωής του.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της συνεργασίας στο Δήμο Λάρισας, όπου το ΚΚΕ στηρίζει την υποψηφιότητα του Αγι Παπαστεργίου, ο Γ. Χώτος επισήμανε: «Για το ΚΚΕ βασικό κριτήριο στήριξης ενός υποψηφίου είναι το πρόγραμμα του συνδυασμού του. Το αν, δηλαδή, οι βασικές θέσεις του προγράμματος είναι σε μια λογική αντίθεσης με την κυρίαρχη πολιτική που εφαρμόζεται γενικότερα, αλλά και ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το ποιες είναι οι θέσεις του για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους έμπορους, τη νεολαία μας.

Κριτήριο είναι, επίσης, η στάση του υποψήφιου, η αγωνιστικότητά του, οι εγγυήσεις που δίνει ότι θα υλοποιήσει αυτά που διακηρύσσει. Και φυσικά κριτήριο είναι και η σύνθεση του ψηφοδελτίου, ώστε να εγγυάται την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος.

Αυτά είναι τα κριτήρια που μας οδήγησαν στο να υποστηρίξουμε τους υποψήφιους που ανακοινώνουμε. Πιστεύουμε, δε, ότι όλα τα κόμματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν δημόσια με ποια κριτήρια κάνουν τις επιλογές τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σωρός από αναχώματα (2010-09-18 00:00:00.0)
Να καταδικαστεί η πολιτική του δικομματισμού και στην Υγεία (2006-09-29 00:00:00.0)
Αγωνιστικά συνεχίζει η ΔΑΣ (2006-06-06 00:00:00.0)
Στη μάχη για την αποφασιστική ενίσχυσή της! (2006-04-15 00:00:00.0)
Στηρίζουν αγωνιστές υποψηφίους (2002-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ