Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «δύο γλώσσες»...

Παρόλο που η ΝΔ και ο φιλικός της Τύπος πάνω από δύο μήνες τώρα δεν έχουν αποσαφηνίσει τι ακριβώς εννοούν όταν λένε «ιδεολογική συντριβή της τρομοκρατίας», δε θα ήταν καθόλου μακριά από την πραγματικότητα να υποθέσει κάποιος ότι απλά και καθαρά αποδέχονται την κυρίαρχη άποψη. Σύμφωνα με αυτήν, η τρομοκρατία είναι γέννημα (έστω και εκτρωματικό) της επαναστατικής Αριστεράς και της ιδεολογίας της (μαρξισμός - λενινισμός). Δεν απέχει, με λίγα λόγια, η αντίληψη της ηγεσίας της ΝΔ περί «ιδεολογικής συντριβής», από αυτή που εκφράζει ο αμερικανόδουλος Α. Ανδριανόπουλος ή ο χυδαίος «φιλοσοφών» αντικομμουνιστής Στ. Ράμφος. Αρα, όλα αυτά που γράφουν ή λένε διάφοροι «εκπρόσωποί» της μάλλον για στάχτη στα μάτια του κόσμου θα μπορούσαν να εκληφθούν...

Φυσικά, η ηγεσία της ΝΔ, ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής δεν μπορεί να βγει με ένα τέτοιο χοντροκομμένο τρόπο «προς τα έξω», για πολλούς λόγους. Μια τέτοια ιδεολογικοπολιτική επίθεση κατά της Αριστεράς θα ακύρωνε όχι μόνο το «κεντρώο» προφίλ του, αλλά και τα δήθεν «ανοίγματα» προς όλους τους πολίτες στο πλαίσιο της «εθνικής ομοψυχίας». Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του δικομματικού ανταγωνισμού για την υφαρπαγή και αριστερών ψήφων, θα άφηνε «ελεύθερο το πεδίο» στον Κ. Σημίτη, ο οποίος για τους ίδιους ψηφοθηρικούς λόγους εμφανίζεται υποκριτικά προστάτης της Αριστεράς!!!

Η ηγεσία της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι η επιχείρηση «εξάρθρωση της 17Ν» είναι ενταγμένη στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που καθοδηγούν οι ΗΠΑ και υπηρετεί το στόχο της καθυπόταξης του λαϊκού κινήματος. Ακριβώς γι' αυτό στηρίζει τυφλά «το έργο της αστυνομίας και της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης», μην τολμώντας να ψελλίσει έστω κάποια ερωτήματα, αυτά που κατά τ' άλλα ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά επιτακτικά να απαντηθούν. Αυτό το αναθέτει σε ορισμένα «αιρετικά» στελέχη, επιχειρώντας με την τακτική των «δύο γλωσσών» να ικανοποιήσει και τα συμφέροντα της (άρχουσας) τάξης και την «κομματική βάση», αλλά και τις ψηφοθηρικές ανάγκες της μπροστά τις εκλογές του Οκτώβρη, ειδικά αποβλέποντας στο δεύτερο γύρο.

Δεν μπορεί να παραπλανήσει όμως κανέναν, ακριβώς γιατί είναι πιστός και αφοσιωμένος υπηρέτης των ντόπιων και ξένων αφεντικών (με την ευκαιρία: ακόμα να βγάλει κάποια ανακοίνωση για το έγκλημα στη «Μότορ Οϊλ»!!!). Και στο «μέτωπο κατά της τρομοκρατίας» έβαλε γερές πλάτες, ανταποκρινόμενη επάξια στο ρόλο της στο δικομματικό παιχνίδι.


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ