Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εντονη διπλωματική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, και η διπλωματική υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη βρίσκονται σε κινητοποίηση για την ανατροπή εντυπώσεων, που δημιούργησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, σχετικά με το έγγραφο που κατέθεσε στην τελευταία συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη ο Ραούφ Ντενκτάς.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών περιφέρει το έγγραφο, ιδιαίτερα μεταξύ των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το έχει προβάλει ως «εποικοδομητικό βήμα από την πλευρά του Ραούφ Ντενκτάς προς την κατεύθυνση αναζήτησης συμβιβασμού».

Ο Ι. Κασουλίδης δήλωσε από τη Νέα Υόρκη στο Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου ότι έχει διαπιστώσει εντατική διπλωματική δραστηριότητα εκ μέρους του Σουκρού Σινά Γκουρέλ από ερωτήσεις και παρατηρήσεις, που κάνουν διπλωμάτες, προς τους οποίους ο Τούρκος υπουργός έχει παραθέσει τις τουρκικές θέσεις.

«Πρόκειται», είπε ο Ι. Κασουλίδης, «για μια εσφαλμένη εικόνα, την οποία θα προσπαθήσω να διορθώσω, γιατί οι θέσεις, που κατέθεσε ο Ραούφ Ντενκτάς, ουδόλως ανταποκρίνονται στις συστάσεις και εισηγήσεις που έκανε ο ΓΓ του ΟΗΕ στο Παρίσι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ