Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς είδε ο Τύπος τη συνέντευξη

Η «Ελευθεροτυπία» χαρακτηρίζει τη συνέντευξη Γιωτόπουλου ως αποτέλεσμα «προσεκτικά σχεδιασμένης παρέμβασης στις εξελίξεις των τελευταίων μηνών», σημειώνοντας ακόμη ότι «η συνέντευξη μοιάζει σαν να εμπλουτίζει το αρχικό "μανιφέστο της 17Ν" με πιο μοντέρνους όρους πλέον, όπως "παγκοσμιοποίηση" ή "χρηματιστήριο" αλλά με αναφορές στις κλασικές ιδεολογικές αναφορές της». Η εφημερίδα θεωρεί ότι με αυτήν του τη συνέντευξη ο Αλ. Γιωτόπουλος προϊδεάζει «για τη στάση στις επερχόμενες εκλογές».

Τα «Νέα» σε δημοσίευμα με τον τίτλο «Χωρίς απαντήσεις η συνέντευξη "Λάμπρου"», αναφέρουν ότι «ο φερόμενος ως ηγέτης της "17Ν" υπέπεσε σε αντιφάσεις, αφού υιοθετεί μεν πολιτικά τη δράση της οργάνωσης, αλλά επιμένει να αρνείται τη συμμετοχή του σε αυτήν». Ακόμη επισημαίνουν ότι «η επιλογή του Γιωτόπουλου να καλύπτει πολιτικά τις ενέργειες της 17Ν, αλλά να αρνείται κατηγορηματικά τη συμμετοχή του σε αυτήν, αποτελεί, λέγεται, ένδειξη ότι ακόμη δεν έχει κατασταλάξει σε μία καθαρή γραμμή».

Ο «Ελεύθερος Τύπος» επισημαίνει: «Με μανιφέστο - ιδρυτική πράξη πολιτικού χώρου της 17 Νοέμβρη αλά "Σιν Φέιν" (η νόμιμη πολιτική πτέρυγα της ιρλανδικής οργάνωσης IRA), μοιάζει η συνέντευξη που έδωσε ο Αλ. Γιωτόπουλος μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού σε μια παλαιά εφημερίδα της Ελλάδος, το "Λαμιακό Τύπο"».

Η «Απογευματινή» χαρακτηρίζει τη συνέντευξη ως «καλοδουλεμένο πολιτικό μανιφέστο, "κεντημένο" με τις ανάλογες ερωτήσεις στα κατάλληλα σημεία, φαίνεται πως είναι η "συνέντευξη" του φερόμενου ως καθοδηγητή της "17Ν" Αλ. Γιωτόπουλου». Η εφημερίδα προσθέτει, ότι «σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή των φυλακών, το μανιφέστο, που για πολλές ημέρες "δούλευε" στο κελί του ο "Λάμπρος", το παρέδωσε πριν από δέκα ημέρες, περίπου, στο συνήγορό του κ. Ι. Ραχιώτη και το περιεχόμενο ήταν εν γνώσει των υπευθύνων, όπως κάθε άλλο κείμενο των κρατουμένων, που βγαίνει έξω. Σύμφωνα με την ίδια αξιόπιστη πηγή, στο κείμενο δεν υπήρχαν ερωτήσεις που να δίνουν την εικόνα συνέντευξης και εκτιμήθηκε ως ένα ακόμη κείμενο - μανιφέστο του Γιωτόπουλου, που δόθηκε στο συνήγορό του για να στηριχτεί η υπερασπιστική γραμμή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ