Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ολα για την υφαρπαγή της δυσαρέσκειας

Στον προσεταιρισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας και την υφαρπαγή της ψήφου των λαϊκών μαζών, έχει υποτάξει τα πάντα η ηγεσία της ΝΔ στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής. Για το σκοπό αυτό, εφαρμόζει μια «ευλύγιστη» τακτική για όλα τα γούστα, ενώ παίζει σε όλα τα ταμπλό: Στην υπερνομαρχία Αθηνών θέλει πόλωση για να ξεπεράσει το πρόβλημα της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θέλει να νικήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση! Ενώ στα λόγια είναι κατά της πόλωσης και δηλώνει, μάλιστα, ότι την «αφήνει πίσω της», την ίδια στιγμή έρχεται να την υποδαυλίσει με αντικυβερνητικές κορόνες και φραστικούς διαξιφισμούς, επιχειρώντας να πείσει ότι μόνο μέσω της ΝΔ μπορεί να σταλεί «μήνυμα» στην κυβέρνηση. Ιδιαίτερο βάρος την τελευταία βδομάδα ρίχνει στην υπερνομαρχία Αθηνών, προεξοφλώντας ότι θα κερδίσει τους τρεις μεγάλους δήμους από την πρώτη Κυριακή.

Ο Κ. Καραμανλής, στις ομιλίες του κατά τη διάρκεια των περιοδειών, επιχειρεί να αποκρούσει την επίθεση της κυβέρνησης περί ομηρίας του από την ακροδεξιά, εμφανιζόμενος ως υπέρμαχος της «εθνικής ομοψυχίας και συνεννόησης» και κατά του «διχασμού». «Στα σάπια σανίδια της μισαλλοδοξίας, ας χορέψουν μόνοι τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, κατηγορώντας τον ίδιο τον Κ. Σημίτη ως «αναμεταδότη της πιο μαύρης προπαγάνδας». Ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στις 13 και 20 Οκτώβρη και, ταυτόχρονα, να ψηφίσουν για μια «ισχυρή και διεκδικητική»(!) Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Περισσότερο επιθετικός ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος από τη Θράκη όπου περιόδευσε, για να ενισχύσει τους γαλάζιους συνδυασμούς, ξεκαθάρισε ότι οι δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές είναι υποταγμένες στη νίκη των εθνικών εκλογών. Γι' αυτό, τόνισε, «πρέπει το μήνυμα να είναι σκληρό, διότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποτυχημένη και ανίκανη και πρέπει να φύγει το ταχύτερο». Απαντώντας στον Κ. Λαλιώτη, υποστήριξε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακροδεξιοί και οπαδοί της δικτατορίας».

Προκειμένου να εμφανιστεί η παράταξη ενωμένη στις εκλογές, η Ρηγίλλης επιστράτευσε και τον Δημ. Αβραμόπουλο, ο οποίος, σε χτεσινή του συνέντευξη στην «Απογευματινή», χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Τζαννετάκου «υπερβατική και τολμηρή», αποστροφή που ερμηνεύτηκε ως στήριξή του. «Κάθε στήριξη στις επιλογές του κ. Τζαννετάκου και της κας Μπακογιάννη είναι θετική. Ιδιαίτερα, όταν αυτή προέρχεται από τον δήμαρχο της Αθήνας, που έχει μια τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία», δήλωσε ο Β. Μεϊμαράκης, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στη ΝΔ, εν είδει ανταλλάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ