Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τώρα θυμήθηκε το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά

Σηκώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, καθώς πλησιάζει η μέρα των εκλογών, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με στόχο να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επικεντρώνει τα βέλη της στην ακροδεξιά πελατεία της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός, για παράδειγμα, χτες σε ομιλία του στην Κόρινθο «έστειλε το μήνυμα ότι άνθρωποι οι οποίοι υποστήριζαν ακροδεξιές απόψεις, ή ήταν αλλοπρόσαλλοι στις απόψεις τους, δεν μπορεί να είναι εκείνοι οι οποίοι καθοδηγούν τις τοπικές κοινωνίες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας, από την πλευρά του κατηγόρησε τη ΝΔ για συνδιαλλαγή με την ακροδεξιά δεξαμενή ψηφοφόρων, σημειώνοντας την πρόσφατη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Γ. Καρατζαφέρη. «Είναι χαρακτηριστική η επαφή που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Καρατζαφέρη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υποστήριξη ακροδεξιών δυνάμεων προς τους υποψήφιους της ΝΔ, για το δεύτερο γύρο».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με δήλωσή του υποστήριξε ότι «επηρεασμένος από πρακτικές, που φέρουν αποκλειστικώς σφραγίδα ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πρωτόπαπας ομιλεί ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης ταυτισμένης με την αδιαφάνεια, τον κομματισμό και τον πολιτικό καιροσκοπισμό».

«Με τις δηλώσεις του, συνέχισε ο Θ. Ρουσόπουλος, απλώς, επιβεβαιώνει τον πανικό και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης Σημίτη. Με βουτιές στο παρελθόν, επιχειρεί να καλύψει την έλλειψη πολιτικής για το σήμερα και την απουσία οράματος για το αύριο. Ο ελληνικός λαός δεν παραπλανάται, δεν παγιδεύεται. Κοιτάζει μπροστά, στοχεύει ψηλά, διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Καταδικάζει τους εκφραστές του χτες, τους αγγελιοφόρους της πόλωσης, της μισαλλοδοξίας και του διχασμού. Στις 13 και στις 20 Οκτωβρίου, σφραγίζοντας την οριστική επιλογή του, θα στείλει στην κυβέρνηση Σημίτη το ηχηρό μήνυμά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ