Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε «καραντίνα» ο Γιωτόπουλος για πέντε μέρες

Ο Σ. Ξηρός δηλώνει τώρα ότι ο Α. Γιωτόπουλος είναι ...οπαδός της οργάνωσης

Σε «καραντίνα» για πέντε μέρες μπαίνει ο φερόμενος ως αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλ. Γιωτόπουλος. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών, σε χτεσινή έκτακτη συνεδρίασή του, απαγόρευσε το επισκεπτήριο από το δικηγόρο του και τους συγγενείς του, αλλά κάθε τηλεφωνική επικοινωνία με τον «έξω κόσμο». Από το Πειθαρχικό Συμβούλιο θεωρήθηκε καταστρατήγηση του κανονισμού των φυλακών η ενέργεια του Αλ. Γιωτόπουλο να δώσει συνέντευξη σε εφημερίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινή θεωρείται κλιμακούμενη και σε περίπτωση που υποπέσει ξανά στο ίδιο παράπτωμα τότε προβλέπεται η απαγόρευση επισκεπτηρίου να αυξηθεί στις 10 ημέρες.

Τη σχετική εντολή για να συνεδριάσει εκτάκτως το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών είχε δώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, ο οποίος δήλωσε ότι κανείς από τη Διεύθυνση του Σωφρονιστικού Συστήματος δεν είχε υπόψη για τη συνέντευξη του Αλ. Γιωτόπουλου και πρόσθεσε πως από τον τρόπο που γίνεται η επικοινωνία των κρατουμένων, δεν μπορεί να βγει γραπτό κείμενο.

Σύμφωνα με το Σωφρονιστικό Κώδικα, για να δοθεί συνέντευξη Τύπου από κρατούμενο, θα πρέπει νωρίτερα να ζητηθεί η σχετική άδεια από το Συμβούλιο της Φυλακής, κάτι που δεν έκανε ο Αλ. Γιωτόπουλος και, επομένως, φέρεται να παραβίασε τον κανονισμό των φυλακών.

Επίσης, δόθηκε εντολή προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να εντείνουν την προσοχή τους στους ελέγχους με τους κατηγορούμενους για τη «17 Νοέμβρη», για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Στο μεταξύ, ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού Σ. Ξηρός έδωσε νέα διάσταση στο σίριαλ για το ποιος είναι ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη». Ο Σ. Ξηρός, μέσω του δικηγόρου του Γ. Αγιοστρατίτη, «σχολίασε» τη συνέντευξη Γιωτόπουλου και δήλωσε με προκλητικό τρόπο ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν είναι αρχηγός της, αλλά ένας από τους πολυπληθείς οπαδούς που έχουν αντιληφθεί τον αγώνα που έκανε αυτή η οργάνωση!

Εξάλλου, χτες ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις του βιογενετικού υλικού από τους 15 κατηγορούμενους στην υπόθεση της «17 Ν». Ο Δ. Κουφοντίνας αρνήθηκε να υποβληθεί στην εξέταση, ενώ ο Σ. Ξηρός είχε δηλώσει ότι οι αρχές έχουν το δικό του DNA, μετά τον τραυματισμό του στις 29 Ιούνη στον Πειραιά. Τα αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν στον εφέτη - ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκο και μετά στους κατηγορούμενους, οι οποίοι, αν θέλουν, μπορούν να ορίσουν ειδικό εμπειρογνώμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δέμα με τα 20.000 ευρώ που είχε βρεθεί την περασμένη βδομάδα σε κρυψώνα στον περιβάλλοντα χώρο, στο σπίτι του Α. Γιωτόπουλου στους Λειψούς, δεν έχει αποτυπώματα του ίδιου, ούτε της συντρόφου Μαρί Τερέζ Πινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ