Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΟ «ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ»

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΙΩΝ; «Αντιαμερικανός, εναντίον της παγκοσμιοποίησης, υπέρ της αναδιανομής του πλούτου, με θυρεούς και εμβατήρια εθνικο-θρησκευτικά, ένα κράμα άκρατου εθνικισμού, φθηνού λαϊκισμού και καθυστέρησης, ο παραληρηματικός από την ανέλπιστη δόξα "καρατζαφέρειος" εκ Θεσσαλονίκης λόγος αποτελεί πρότυπο οπισθοδρόμησης. Ενα κατασκεύασμα των καιρών, προϊόν του ατελούς ανταγωνισμού των κομμάτων και των ελλειμμάτων της δημοκρατίας, προκαλεί σήμερα την αισθητική και το κεκτημένο του σύγχρονου πολιτισμού» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ...: «Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου, είναι πλέον βέβαιο ότι οι δημοτικές εκλογές μας αφήνουν μια δύσκολη κληρονομιά, την αυτόνομη έκφραση δηλαδή, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, ενός ακροδεξιού πολιτικού ρεύματος, που δείχνει να συγκινεί μια σημαντική μερίδα οπαδών της Νέας Δημοκρατίας και να δημιουργεί σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό της» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ: «Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν αυτά τα ακροδεξιά φαινόμενα θα πάρουν τη μορφή ισχυρού ακροδεξιού κόμματος, όπως συνέβη αλλού. Το βέβαιον είναι ότι, εν όψει του β΄ γύρου και αργότερα βουλευτικών εκλογών, τα κόμματα θα τοποθετηθούν αναλόγως» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΑΓΚΑΘΙ ΑΝ... «Αν οι ψηφοφόροι του κ. Καρατζαφέρη στον α΄ γύρο, τον ακούσουν και δεν ψηφίσουν τον Γ. Τζαννετάκο, τότε το "αγκάθι" που φύτρωσε στα πλευρά της ΝΔ θα γίνει πληγή που δύσκολα θα επουλωθεί» (Από το άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ... «Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατέθεσε χθες την πολιτική του πλατφόρμα, που συνοψίζεται στο "Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια" και στο δικαίωμα όλων των Ελλήνων στην εργασία. Η επόμενη φάση στη σχέση Καρατζαφέρη-ΝΔ θα είναι κρίσιμη για την κυριαρχία της παράταξης» (Γ. Κουβαράς -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ