Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θλίψη για την απώλεια του Θανάση Παπαρήγα

Συμπληρώθηκε μία βδομάδα από τον αδόκητο, τραγικό, χαμό του συντρόφου μας Θανάση Παπαρήγα. Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για τη μεγάλη απώλεια εξακολουθούν να καταφτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο πρέσβης της Ισπανίας Eduardo Junco σε επιστολή του προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζει: «Αξιότιμη κυρία Παπαρήγα. Επιτρέψατέ μου να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον ξαφνικό και άδικο θάνατο του συζύγου σας. Εύχομαι ολόψυχα εσείς και η οικογένειά σας να αντλήσετε τη δύναμη για να αντεπεξέλθετε ετούτες τις δύσκολες στιγμές».

Ο πρέσβης της Γαλλίας Jean - Maurice Ripert σημειώνει: «Με συγκίνηση έμαθα το θλιβερό νέο που συνέβη στην οικογένειά σας. Χάρη στην προσωπικότητα, το ταλέντο του και τον επαγγελματισμό με τον οποίο διηύθυνε την εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ο Θανάσης ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ κατείχε σημαντική θέση στον ελληνικό ημερήσιο Τύπο. Αντιλαμβάνομαι επίσης το μέγεθος της δοκιμασίας για σας και για την κόρη σας εξαιτίας της απώλειας αυτής. Σας απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια και διατελώ με σεβασμό και θλίψη».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπογραμμίζει: «Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα την εκδημία προς κύριον του αειμνήστου συζύγου σας Αθανασίου και σας εκφράζω τη βαθύτατη ανθρώπινη συμπάθειά μου. Κανένας από μας τους ανθρώπους δεν είναι δυνατόν να διεισδύσει στις ανεξιχνίαστες βουλές του Θεού και ο θάνατος παραμένει μέγιστο "μυστήριον" της Εκείνου σοφίας. Οταν δε, ο θάνατος προέρχεται από τραγικό και αναπάντεχο συμβάν, όπως στην περίπτωση του αγαπημένου σας συζύγου, καταλαβαίνω ότι είναι το κορύφωμα της θλίψης και του πόνου. Πικρός όντως ο θάνατος. Ομως ξέρουμε ότι ο θάνατος δεν είναι "χαμός" γιατί έχουμε την ενθαρρυντική διαβεβαίωση της Ανάστασης. Εύχομαι μέσα από τα βάθη της ψυχής μου ο Κύριος της Ζωής και του θανάτου να αναπαύει την ψυχή του "εν ουρανώ" και σε σας προσωπικά, και στην κορούλα σας να χαρίζει την αγαθήν ανάμνησήν του και κάθε καλό».

Στην ΚΕ του ΚΚΕ συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για το θάνατο του Θανάση Παπαρήγα έφθασαν επίσης:

- Από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ και Α' Γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ενωσης Ολέγκ Σένιν.

- Από την πρόεδρο του Κόμματος Κομμουνιστών της Ουκρανίας Ταμίλα Γιαμπρόβα και τη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού «Μαρξισμός και Σύγχρονη Εποχή».

Ακόμα, συλλυπητήρια τηλεγραφήματα έστειλαν το ΚΚ Αυστρίας και ο Γενάντι Ζιουγκάνοφ εκ μέρους του ΚΚΡΟ.

Τα θερμά της συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια του Θ. Παπαρήγα εκφράζει το ΔΣ της Γ' ΕΛΜΕ στην Αλέκα Παπαρήγα, την ΚΕ του ΚΚΕ και το «Ριζοσπάστη».

Προσφορές στη μνήμη του

- Στη μνήμη του Θανάση Παπαρήγα η Ιρις Αυδή - Καλκάνη και ο Βασίλης Λ. Αυδής κατέθεσαν απευθείας 150 ευρώ για τους σκοπούς της δημοτικής παράταξης «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα».

- Επίσης, η Αγγελική Χρονοπούλου και ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος στη μνήμη του κατέθεσαν 300 ευρώ στο περιοδικό «Σύγχρονη Εκπαίδευση».

- Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ Αμπελοκήπων - Ελληνορώσων προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων, στη μνήμη του Θανάση Παπαρήγα και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.

- Η Μαρία Λουλέ στη μνήμη του Θανάση Παπαρήγα προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ