Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
ΝΑΤΟ-Ευρωστρατιωτική πρόκληση

Σε στενό στρατιωτικό κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται το λιμάνι της Σούδας, αφού πέρα από τις ΑμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις που υπάρχουν εκεί, οι οποίες έχουν αυξηθεί, ενόψει της επικείμενης επίθεσης σε βάρος του ιρακινού λαού, εδώ και μερικές μέρες προστέθηκε και ο «προπομπός» του Ευρωστρατού, με τη Ναυτική δύναμη Euromarfor που έχουν συστήσει τέσσερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία.

Η δύναμη αποτελείται από τρία σκάφη, ένα ιταλικό αντιτορπιλικό, ένα γαλλικό αντιτορπιλικό και μια ισπανική κορβέτα, στα οποία υπηρετούν πληρώματα από την Πορτογαλία.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ο διοικητής της δύναμης, Ιταλός πλοίαρχος Isidoro Fusko, τόνισε: «Η Ναυτική αυτή δύναμη αποτελεί το πρώτο βήμα στη δημιουργία του Ευρωστρατού», προσθέτοντας πως «οι τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες μάς έχουν κάνει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να αυξήσουμε την προσοχή μας»...

Ακόμα σημείωσε πως στον ίδιο χώρο υπάρχουν και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, «με τις οποίες συνεργαζόμαστε για να επιτύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ