Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στο δρόμο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης

Με συγκεντρώσεις κι άλλες αντιπολεμικές εκδηλώσεις θα καταδικάσουν οι Θεσσαλοί το βρώμικο πόλεμο που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές κατά του ιρακινού λαού, και θ' απαιτήσουν να μην εμπλακεί η χώρα μας στον πόλεμο, μ' οποιαδήποτε μορφή, διαμηνύοντας την αποφασιστικότητά τους ν' εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική τους πάλη.

Αποφάσεις για συγκεντρώσεις πάρθηκαν από φορείς στη Λάρισα και στο Βόλο, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες λαμβάνονται και στους άλλους νομούς της περιοχής.

Η συγκέντρωση στο Βόλο θα γίνει αύριο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Η διοργάνωσή της αποφασίστηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, του Παραρτήματος της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Στη Λάρισα, η συγκέντρωση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και θα γίνει την Παρασκευή στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, καλεί το λαό της Λάρισας να συμμετάσχει στη συγκέντρωση καταγγέλλοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με την πολιτική των ΗΠΑ, διευκολύνοντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, τα λιμάνια, οι βάσεις της Σούδας, του Ακτίου χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση της επίθεσης. Ελληνικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο». Και τονίζει: «Ολοι οι λαοί ανησυχούν, διαδηλώνουν ενάντια στην επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα σ' όλο τον κόσμο. Εχουμε χρέος ν' αγωνιστούμε για να σταματήσει η νέα επίθεση σε βάρος του Ιράκ. Εάν δεν τους σταματήσουμε θα χτυπήσουν κι αλλού. Καλούμε όλο το λαό να βγει στους δρόμους, να διαδηλώσουμε ενάντια σ' αυτούς που φέρνουν τον πόλεμο και την κοινωνική αδικία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ